Ramljak i Jovanović prelaze u Školu nogometa HŠK Zrinjski

Stadion HŠK Zrinjski, NK Vitez
No, u NK Vitezu se ne predaju, sastanče, tragaju za igračkim, financijskim, infrastrukturnim rješenjima i do početka priprema, zakazanih za 10. siječnja, mnogo toga bi trebalo biti riješeno, trebalo bi se znati kako i kuda dalje.

Međutim, u takvoj situaciji, kada se mnogo toga ne zna, barem kada je prva momčad u pitanju, iz ovoga kluba odlaze oni najtalentiraniji iz kadetske i juniorske momčadi. Rasipa se, "dijeli" se besplatno, obiteljsko srebro, kako se to voli reći.

Naime, sve je već definirano, doznajemo od jedne menadžerske organizacije da u poljski prvoligaš, Koronu Kielce, ide jedan od najtalentiranijih izdanaka ovoga kluba u posljednjih nekoliko godina, 18-godišnji Zvonimir Petrović, "desetka" kakvih je sve manje, ne samo na našim prostorima.

U tom poljskom prvoligašu već od prije pola godine je bivši kadet Viteza, kasnije junior i senior RNK Split Ivan Jukić, aktualni U21 reprezentativac BiH, koji se brzo izborio za mjesto u prvoj jedanaestorici trenutačno petoplasirane poljske ekipe. Nažalost (ili pak radost) Vitežana, to nije sve, jer već od idućeg tjedna u juniorsku vrstu Zrinjskog prelaze dvojica također talentiranih mladića NK Vitez, kadet, ljevokrilni napadač Mateo Ramljak i veznjak Luka Jovanović, kao i Zvonimir Petrović, iz uskog kruga najtalentiranijih Vitežana u proteklih nekoliko godina. A talentom i znanjem uz bok im je i godinu dana mlađi Mateo Drmić.

I dok mladići, talentirani, što je neosporno, odlaze, na to se u klubu nitko i ne osvrće, u prvoj momčadi Viteza na prste jedne ruke mnogu se pobrojati domaći igrači.

No, neka je sretno mladim viteškim igračima, neka im se ostvare njihovi snovi, a za to, nema dvojbe, imaju potencijala.

vecernji.ba