Rakitić se oprašta od Vatrenih? ‘Povrijeđen je i ogorčen kao sportaš i čovjek’

ivan rakitic
Veznjak Barcelone Ivan Rakitić zbog zdravstvenih će tegoba preskočiti reprezentativnu akciju koja je započela u srijedu u Splitu, potvrdio je u srijedu HNS.

"Zajednički smo donijeli odluku da Rakitić neće biti dio ove akcije. Imao je problema sa zadnjom ložom, to se ponovilo u finalu Kupa kralja i ne bi bio spreman za Wales te neće konkurirati ni za Tunis. Vjerujem u sve igrače koji su na popisu, mogu ga kvalitetno zamijeniti", objasnio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Međutim, Sportske novosti imaju svoju teoriju o tome zašto će Vatreni preskočiti ovo okupljanje i ona je prilično kontroverzna.

‘Hoće li više ikad zaigrati'

"Vjerujući da poznajemo Ivanove ‘unutarnje monologe' zaključujemo da reprezentaciji nije rekao ‘ne' ni zbog ozljede ni umora, već što je povrijeđen i ogorčen kao sportaš i čovjek. Da je njegova odluka revolt, zato je uzeo reprezentativni time-out, a bit će dobro ako to nije i konačno ‘zbogom' Vatrenima. Ovog trenutka potpuno je otvoreno hoće li više ikad zaigrati ili objaviti oproštajno pismo", navodi SN.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, nakon revijalnog susreta u Omišu, čekaju kvalifikacijska utakmica s Walesom u Osijeku te prijateljska utakmica s Tunisom u Varaždinu.

net.hr