Rakitić: Događanja oko kluba neće nas omesti u finalu

Ivan Rakitić, transfer, Ivan Rakitić, Vezni igrač, kapetan Seville, Pena Sevillista Puerta Osario, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, barcelona, Hrvatska zemlja, Ivan Rakitić, Real Madrid, FC Barcelona, Ivan Rakitić,  Ugljan, huligani, IVAN RAKTIĆ, Ivan Rakitić, otok ugljen , napad, Policijski dužnosnici, IVAN RAKTIĆ, Ivan Rakitić, Juventus, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska zemlja, Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, Hrvatska reprezentacija, Svjetsko prvenstvo u Rusiji , Hrvatska reprezentacija, Ivan Rakitić

- Mi igrači smo 100 posto koncentrirani na finale, želimo osvojiti kup te donijeti trofej u Barcelonu. O ostalim stvarima treba govoriti uprava, mi samo razmišljamo o Alavésu te se nadamo pobjedi - izjavio je 29-godišnji vezni igrač gostujući u noćnom programu na španjolskoj radijskoj postaji Onda Cero.

- Barca je uvijek motivirana, uvijek teži pobjedi, bilo to 2. ili 20. prvenstveno kolo te je navikla biti u ovakvim situacijama - dodao je Rakitić.

- Jako sam zahvalan Enriqueu na svemu što je učinio za mene. On je inzistirao da potpišem za Barcelonu. Puno sam naučio od njega, uživao u ovom razdoblju te mu želim sve najbolje - rekao je Rakitić te dodao:

- Siguran sam da će se nakon odmora vratiti i opet raditi dobar posao.

Rakitić i Enrique došli su u Barcelonu u ljeto 2014. i s njom osvojili osam trofeja. No ove sezone ispali su u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa pa sa tri boda zaostatka prepustili naslov španjolskog prvaka Real Madridu.

- Na kraju nažalost nismo uspjeli premda smo posljednjih mjeseci igrali na visokoj razini pa možemo biti zadovoljni. I dalje želimo biti prvaci, stoga nam je to već sada glavni cilj u idućoj sezoni - izjavio je.

Tijekom noćne proslave osvajanja naslova prvaka u središtu Madrida igrači Real Madrida su pogrdno skandirali njegovom suigraču Gerardu Piqueu.

- To je bila proslava, a kada osvojiš titulu pun si emocija. To je bilo to i gotovo. Posljednjih godina je Barcelona bila iznad mnogih momčadi u Europi pa je normalno da su imali tako veliku želju pobijediti nas. To nas, međutim, jako motivira za iduću sezonu - rekao je Rakitić.

Osvrnuo se i na Piquea koji je ove sezone kritizirao suce te nakon i uoči utakmica vodio polemike s kapetanom Real Madrida Sergiom Ramosom.

- On je najbolji središnji branič na svijetu, a nama je izuzetno bitna osoba. Ja ga uvijek želim u svojoj ekipi, uvijek se stavlja u prvi red u ime ekipe, i to mi se sviđa. Imam sreće što sam u Barceloni okružen tako velikim osobama. Gerarda se jako poštuje u svlačionici, nosi se sa svime što se događa - rekao je dokapetan hrvatske reprezentacije.

Rakitić, koji je od dolaska iz Seville igrao u prvoj postavi, u prosincu je izgubio mjesto u prvih jedanaest, no onda se u drugom dijelu sezone vratio gdje mu je mjesto.

- Osjećaš se loše, no moraš prihvatiti odluku trenera. Svatko želi stalno igrati, ali što je tu je. Mislim da sam igrač kojeg je Enrique najviše koristio u ove tri godine. Potrebno je gledati naprijed, učiti i izaći jači iz ovakvih situacija - rekao je.

Rakitić će u subotu istrčati posljednji put na Vicente Calderónu, stadionu kojem je to nakon 50 godina posljednja službena utakmica. Protivnik Alavés, baskijska ekipa iz sjevernog grada Vitorije, ove sezone se vratila u prvu ligu poslije deset godina pa zauzela 9. mjesto u prvenstvu.

- Alavésu nitko ništa nije poklonio niti ga je netko stavio u finale. Oni su sami "ozdravili" te zasluženo stigli do finala i zato prema njima imamo maksimalni respekt. Dolaze nakon jedne dobre serije i odličnih igara - napomenuo je Rakitić koji s Barcelonom brani naslov osvojen lani.

Ako Alavés pobijedi, ići će u Europsku ligu iduće sezone, izgubi li ondje će se naći Athletic Bilbao koji je zauzeo sedmo mjesto u prvenstvu.

- Siguran sam da su posebno motivirani te da će istrčati s velikom željom da nas pobijede. No naša želja je još veća, nastojat ćemo odigrati veliku utakmicu te od prve minute tražiti pobjedu - zaključio je Rakitić.

Hina