Rahimić: Uz određene promjene u igračkom kadru ostanak neće doći u pitanje

FK Velež - FK Slavija

Ali uvjeren je da uz određene promjene u igračkom kadru ostanak neće doći u pitanje.

Ubrzo po završetku polusezone Rahimić je i otkrio koji su sljedeći koraci u akciji 'Ostanak u Ligi'.

- Golman, lijevi bočni, stoper, ofenzivni vezni i napadači, naveo je pozicije na kojima će tražiti nova imena.

- Odmah da kažem, već desetak dana smo na tržištu, ali još ni s jednim igračem ništa nije definirano. Ima vremena.
Iako se čini da Rahimić ovime želi reći da je kadru potreban remont, on u svojem daljnjem obrazloženju situacije ipak ističe da je vrlo zadovoljan potencijalom koji u sebi imaju mladi igrači.

- Imamo pet igrača koji su naš veliki kapital za budućnost. Riječ je o Bobiću, Hebiboviću, Nuhiću, Zvoniću i Ćemaloviću. Svi oni su nagovijestili to u ovoj polusezoni. Ako njima u proljetnom dijelu priključimo dva - tri igrača njihovih godina i s takvim potencijalom, onda ćemo imati značajan dio kostura ekipe za sljedeću sezonu.

Jasno, tu su i iskusniji igrači na koje Rahimić i dalje računa kao glavne stupove ekipe, ali i oni - od kojih će se na proljeće očekivati daleko više.
- Ako dalje analiziramo ove koji su imali najveću minutažu ove polusezone, onda tu imamo i dva iskusna, Kodru i Merzića. Zatim imamo skupinu igrača od kojih definitivno očekujem mnogo više u sljedećoj polusezoni, a to su prije svega Okić, Demić, Ćurić, Kazazić i Mehremić. Tu su i trojica igrača koji su po godinama iskusni, ali su ih razni problemi, prvenstveno ozljede, spriječile da ozbiljnije računamo na njih, poput Kajtaza, Škaljića i Serdarevića.

Do sada se dogodila samo jedna promjena u kadru - sporazumno je raskinut ugovor s veznjakom Maidom Jaganjcom.
- Da, sporazumno smo raskinuli suradnju s Jaganjcem. Selekcija je prirodna stvar svakog kluba, pa tako i Veleža. Uz raskid ugovora možda neke igrače pošaljemo i na posudbu. Mislim da je i za njih, posebno ako su veoma mladi, bolje da negdje igraju, nego da sjede na tribinama.

Gledajući unaprijed na ono što Velež čeka na proljeće, šef struke mostarskog premierligaša nije bježao od činjenice da će to biti - gola borba za ostanak. No, Rahimić ju otklanja.

- Svjestan sam da smo u teškoj situaciji. Svi smo toga svjesni u klubu, ali isto tako, ako ćemo samo razmišljati da Velež ostane u ligi, onda nema smisla. Ostanak neće doći u pitanje. Mi želimo na temeljima mlade ekipe nadograditi i stvoriti još jaču ekipu za sljedeću sezonu. Na ljeto ćemo i nju nadograđivati.

Dnevni list