'Puno te volim': Zlatan poslao svoj dres bolesnom Hajrudinu

Zlatan Ibrahimović, Hajrudin Kamenjaš, Zlatan Ibrahimović, PSG, anderlecht, Liga prvaka, nogomet, Hajrudin Kamenjaš, Zlatan Ibrahimović, Zlatan Ibrahimović, Hajrudin Kamenjaš, Pariz, PSG, susret, Zlatan Ibrahimović, šupak, nagrada, Zlatan Ibrahimović, intervju, nogomet, Zlatan Ibrahimović, PSG, Nantes, Zlatan Ibrahimović, Srbija, Albanija, srbija albanija, izjava, Danijel Subašić , Monaco, Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimović

Kako je i obećao u video poruci, nogometaš PSG-a i reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović teško oboljelom dječaku Hajrudinu Kamenjašu iz Vareša kojem je posljednja želja bila da ga upozna poslao je dres s posvetom.

Zbog nogometaševih obveza, ali i sve težeg Hajrudinovog zdravstvenog stanja, susret nažalost nije moguć. Dres je Hajrudinu na Sarajevski aerodrom donijela humanitarka Thea Rekić iz Njemačke. Thea ima humanitarnu udrugu za pomoć djeci, pomogla je liječenje velikog broja djece iz BiH u Njemačkoj, i pokrenula akciju spajanja Zlatana i Hajrudina.
- Dragi Hajrudine, puno te voli Zlatan. MIslim na tebe od sveg srca - stoji u posveti uz autogram na dresu Paris Saint Germaina s brojem 10. Zlatan je Hajrudinu poslao dres u dvije veličine, veliki originalni, i mali da može obući. Nažalost, nakon cjelodnevnog boravka u bolnici i iščekivanja dresa na aerodromu dječak je bio preumoran da bi odmah probao dres, briznuo je u plač i roditelje tražio da ga vode kući.

- Sada se sve više umara, potrebno mu je sve više sna, a na nama je da se potrudimo da ovo vrijeme provede s osmijehom - kazala je Thea na aerodromu, odakle se odmah zaputila Hajrudinovoj kući u Vareš nedaleko od Sarajeva. Hajrudina je upoznala na liječenju u Njemačkoj gdje su skupa provodili dosta vremena, i želja joj je da s njim bude što više tako da ne zna kada će nazad u Njemačku.

24sata.hr