PSV i Ajax uvode stajaće tribine

stajanje
... sjedalice koje omogućuju lakše stajanje navijačima. Slične sjedalice se već duže vrijeme koriste u njemačkoj Bundesligi, a sve je više klubova i u ostatku Europe koji prihvaćaju ovakvo rješenje koje omogućuje da se za Uefina natjecanja gdje ovakve sjedalice nisu dopuštene jednostavno i brzo zamijene sa običnim sjedalicama, piše nogometplus.net.

PSV će tako na Philips Stadionu 2.800 konvencionalnih sjedalica na nižim pozicijama istočne tribine zamijeniti ogradnim sjedalicama, a kao razlog navode zahvalu prema svojim navijačima zbog potpore koju im pružaju kao i povećanje sigurnosti na stadionu.

Uvođenje ogradnih sjedalica za ljeto ove godine je najavio i Ajax na svojoj Amsterdam Areni koja je kapaciteta 53.000 mjesta i gdje je domaćin od 1996. godine. Ajax se također odlučio da ogradne sjedalice postavi na nižim razinama tribine tako da će se najvatrenija skupina njihovih navijača koja nosi naziv VAK410 od iduće sezone imati novi položaj na stadionu obzirom da su do sada bili smješteni na višem katu tribine.

Osim u Njemačkoj i Nizozemskoj stajaće tribine se koriste i u Austriji, Australiji i SAD-u, a uvođenje istih je najavio i škotski Celtic dok je sve veći pritisak da se iste omoguće i u engleskoj Premier League.