Prvi i dugoočekivani susret Zrinjskog i Cibalije sve bliže

Zrinjski-Budućnost
...vikenda, u spomen na velikog Hajdukovog golgetera, održava u Gabeli, mjestu gdje je Anković rođen i gdje je započeo svoj nogometni put.
26. po redu Memorijal otvorit će Zrinjski i Cibalia svojim prvim međusobnim, ali dugoočekivanim susretom.

Prvi put ovi su se klubovi trebali susresti još 2003. godine na Memorijalu Gojka Šuška. Vinkovčani su tada osvojili treće mjesto iza dva Dinama, Zagrebačkog i onog iz Tbilisija, pobjedom nad drugim Hercegovačkim klubom i domaćinom Širokim Brijegom. Zrinjski zbog promjene planova ipak nije nastupio. Blizu odigravanju prijateljske utakmice bilo je i u veljači 2011. godine, no ponovno su planovi izmijenjeni u posljednjim trenucima. Treći put, iako je sve krenulo kao navijačka inicijativa, mogao je biti za 95. rođendan Cibalije, u ljeto 2014. godine. Ipak, dodatne kvalifikacije za ulazak u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu te neuspjeh rezultirali su time da veliki jubilej zapravo nije uopće obilježen.

Kako se povijest ne bi ponovila, Zrinjski je još ranije uputio zamolbu organizatoru da baš protiv Cibalije otvori turnir da u nedjelju, u ovisnosti o uspjehu i rezultatu, ne bi propustio priliku za susret s prijateljima iz Vinkovaca.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info