Prva HNL: Dinamo - Rijeka 4:0

Dinamo, nk rijeka, nogomet, maksimir, T-Com Prva HNL, GNK Dinamo, nk slaven belupo
Nevjerojatno prvo poluvrijeme na Maksimiru, svaki ozbiljniji udarac igrača hrvatskog prvaka završio je u riječkoj mreži.

Goste je u vodstvo u sedmoj minuti doveo Arijan Ademi udarcem s pet metara nakon lijepe akcije Dinama poslije slobodnog udarca. Na 2:0 povisio je Pivarić iz slobodnog udarca s 20-ak metara u 12. minuti, a sedam minuta kasnije Duje Čop je povisio na 3:0. Pucao je izdaleka Soudani, vratar Vargić odbio je loptu, ali na 10-ak metara dočekao je Čop i smjestio u mrežu.

Samo četiri minute odmora dobili su Riječani, a onda je Josip šimunić nastavio golijadu, glavom je poslao u mrežu loptu nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane.

Nakon četvrtog gola domaćin se malo primirio i Rijeka je došla do zraka s nekoliko ubačaja u Dinamov kazeni prostor, ali ozbiljnije prijetnje nije bilo. Gledatelji na tribinama zabavljali su se za to vrijeme uglavnom pozivima za demokratizaciju Dinama i pogrdnim povicima Zdravku Mamiću.

U prvom poluvremenu Dinamo je uputio šest udaraca, pet u okvir gola, a od toga je zabio četiri pogotka. Nevjerojatna efikasnost Zagrepčana.

Najveća pobjeda Dinama nad Rijekom je 6:0, to je modrima uspjelo dva puta u povijesti.

Dinamo sada na ljestvici bježi Rijeci velikih 11 bodova, dok je Rijeka druga s pet bodova više od Hajduka.

hrt.hr