Protivnika respektiramo, ali znamo svoj cilj

Nedim Jusufbegović, FK Velež, Gradski derbi

- Igramo protiv aktualnog prvaka BiH i ekipe koja i u novoj sezoni igra kvalitetno i postiže dobre rezultate. Ne očekuje nas lagan susret, ali ako budemo pravi mi možemo do željenog rezultata.

Upravo na poboljšanju vlastite igre je dosta rađeno u proteklom periodu. Stručni stožer Veleža u kalkulacijama za današnji susret lišen je usluga Samira Merzića, dok su Asim Škaljić i Andrija Dragojević potpuno oporavljeni. Darko Maletić odradio je pauzu zbog kartona, te i on ojačava roster ekipe.

- Ne mogu reći da smo se pripremali za današnji susret kao i za svaki drugi, jer to je ipak gradski derbi i zaslužuje posebno mjesto, ali ono što je najvažnije trebamo hladne glave ući u meč. Mislim da su momci svjesni meča, koncentracija će biti na visokom nivou, ističe Jusufbegović.

Sličnog mišljenja je i kapetan Mustafa Kodro:

- Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Igramo protiv aktualnog prvaka i ne očekuje nas lagan posao, ali ukoliko ispoštujemo šefove upute iz svlačionice siguran sam da možemo ostvariti cilj, jasan je Kodro.