Prosvjedi još uvijek ne prijete odgodom Premijer lige

HŠK Zrinjski, fk olimpik, hšk zrinjski - fk olimpik, Premijer liga BiH, prosvjedi, odgoda
Zbog prosvjeda proteklog vikenda otkazana su kompletna kola u muškoj rukometnoj i ženskoj košarkaškoj ligi.

Nogometna Premier liga počet će, odnosno nastavit će se prvog ožujka utakmicama 20. kola, prvog u proljetnom dijelu prvenstva.

Budući da se situacija još uvijek ne smiruje postavlja se pitanje sigurnosnog aspekta tih utakmica, jer navodno su u neredima po bh. gradovima sudjelovali upravo nogometni navijači.

Ipak, predsjednik Natjecateljskog povjerenstva pri Nogometnom savezu BiH Milorad Lale za Sportske novosti kaže da je takva teza "nategnuta".

Osim što, zasad, nema razloga da se Premier liga odgodi, nema previše ni prostora za takvo što, jer zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu proljetni dio ionako je skraćen. ‘Nemamo puno slobodnih srijeda, jer većina kup utakmica prebačena je za proljeće. Zato se nadam da neće biti potrebe odgađati kola, ali zasad nemamo drugu mogućnost nego čekati razvoj situacije'.

Ipak, čovjek zadužen za nogometno natjecanje u BiH naglašava kako se u Savezu prati situacija u zemlji i na osnovu razvijanja događaja donijet će se pravovremena reakcija.

‘Do nastavka Premier lige ostalo je dosta vremena i moguće je da se do tada sve smiri. No, vidjet ćemo kako će se sve razvijati', zaključio je Lale.

Sportske novosti.