Prosinečki u problemima oko izbora igrača: Novi klubovi, ozljede, male minutaže...

robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, Armenija, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Edin Džeko, robert prosinečki

Izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki treba objaviti popis igrača na koje će računati u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Armenije, a sve su prilike da će izbor napraviti na osnovu prijašnjih stečenih dojmova o najboljim bh. nogometašima. Naime, veliki broj reprezentativaca je promijenio klub tijekom ljetnog prijelaznog roka, većina ih je izvan sastava ili su rezervisti, a uz to su pojedini ozlijeđeni, pa će Prosinečki biti na pravim mukama prilikom sastavljanja popisa igrača za naredne susrete, piše Klix.ba.

Prvi golman reprezentacije Ibrahim Šehić je bez utakmice još od lipanjskih utakmica reprezentacije, a tijekom ljeta se spekuliralo da će napustiti Erzurumspor. U međuvremenu, njegove zamjene Kenan Pirić i Vladan Kovačević su standardni u Mariboru, odnosno Sarajevu, dok je i potencijalni povratnik Asmir Begović također u drugom planu u Bournemouthu. Izuzetno je loša situacija s obrambenim igračima budući da su tijekom ljeta i početkom nove sezone standardni samo Toni Šunjić u dresu moskovskog Dinama i Eldar Ćivić u svom novom klubu Ferencvarošu. U proteklom prijelaznom roku klub su promijenili i Ervin Zukanović koji je otišao u Al Ahli te Darko Todorović koji se preselio u Holstein Kiel.

Za razliku od Zukanovića koji još uvijek nema minutažu, Todorović je dobivao šansu za igru u prvim utakmicama za svoj novi klub. Ermin Bičakčić nije u potpunosti standardan u svom Hoffenheimu, a upitna je situacija i sa Seadom Kolašincem koji se više nije odazivao na pozive Prosinečkog nego što jeste. Arsenalov igrač je imao i problema u Londonu izvan terena, u klubu je trenutno rezerva, tako da je daleko od one prave forme. Ako svemu tome dodamo i da je Samir Memišević iz Groningena ozlijeđen, jasno je kako će izbornik imati težak zadatak prilikom izbora obrambenig igrača. Nešto bolja situacije je s veznjacima budući da imamo tri reprezentativca koja su u posljednje vrijeme standardna. To su Miralem Pjanić u Juventusu, Gojko Cimirot u Standardu i Stjepan Lončar u Rijeci. Amer Gojak je trenutno između prvog tima i klupe Dinama, a iako je posljednju utakmicu napustio zbog ozljede, bit će na raspolaganju Prosinečkom za naredne dvije utakmice. S druge strane, Mario Vrančić je rezerva u Norwichu, dok Deni Milošević još nije upisao minutažu u drugoj polovici 2019. godine. Četiri veznjaka

su ovog ljeta promijenila klub. Muhamed Bešić je prešao u Sheffield United, Elvis Sarić u Al Ahli zajedno s Zukanovićem, Rade Krunić u Milan te Haris Duljević u Nimes. Duljević je već dobivao priliku za igru, Krunić i Bešić su u rezervi, dok Sarić još nije dobio priliku, baš kao i potencijalni reprezentativac Sanjin Prcić u Levanteu. Nova imena na popisu od veznjaka možda bi mogli biti Izet Hajrović i Mato Jajalo. Hajrović je standardan i ove sezone u Dinamu, dok se i Jajalo u svom novom klubu Udineseu nametnuo tijekom pripremnog razdoblja. Kao i uvijek, najbolja je situacija s napadom kojeg predvodi Edin Džeko. Nedavno je postigao pogodak Realu na prijateljskoj utakmici, potpisao je i novi ugovor s Romom tako da će kapetan reprezentacije BiH raspoložen i u formi stići na okupljanje. Slična situacija je i s Edinom Višćom u Basaksehiru pa će njih dvojica i dalje činiti napadački potencijal bh. reprezentacije. Međutim, ostatak napadača je bez minutaže. Goran Zakarić je na izlaznim vratima Partizana, Smail Prevljak je ozlijeđen, dok se Riad Bajić vratio u Konyaspor te ga tek čekaju prava iskušenja. Hoće li Prosinečki u međuvremenu posegnuti za nekim novim imenima ostaje da vidimo nakon čitanja popisa, ali sigurno je da će morati dosta riskirati s odabirom zbog svih navedenih problema.