Prosinečki s reprezentacijom BiH pobjednički krenuo u Ligi nacija

BIH, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, smotra izvornog folklora, BIH, robert prosinečki, izbornik, otkaz, reprezentacija BIH, BIH, Finska, BIH, grčka
...slavila je rezultatom 2-1 u Belfastu protiv Sjeverne Irske u susretu prvog kola grupe 3 lige B u Ligi nacija.

Domaćin je zaslužio barem bod u ovom susretu, međutim reprezentacija BiH je odolijevala svim napadima i na kraju je s dva gola došla do pobjede u debiju u Ligi nacija.

Izabranici Roberta Prosinečkog nisu briljirali, ali su ipak slavili osvojivši tri boda.

Domaćin je dominirao od prve minute, tijekom utakmice Sjeverni Irci su imali 67 posto posjeda lopte, uputili su 15 udaraca i imali čak 18 kornera, dok je BiH vrsta uputila pet udaraca i nije imala niti jedan korner. No, u rubrici golovi stajalo je 2-1 za Prosinečkog i njegovu momčad.

Gosti su poveli u 36. minuti golom Harisa Duljevića koji je zatresao mrežu na sjajnog ubacivanje Edina Džeke s lijeve strane. U 64. minuti Craig Cathcart je poklonio gol gostima. Glavom je vraćao loptu svom vrataru Baileyju Peacocku-Farrellu, što je iskoristio Elvis Sarić postigavši pogodak za 2-0.

Domaćin je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio preko Willa Grigga, a isti je igrač u zadnjim trenucima susreta mogao i zabiti za 2-2, ali je promašio loptu.

U ovoj skupini još je i Austrija.

HINA