Prosinečki: Protiv Italije imamo motiv više, dati ćemo sve od sebe

robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, Armenija, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Edin Džeko, robert prosinečki
Nakon neočekivanog poraza prije tri dana od Finske, koji je naš tim udaljio od borbe za nastup na Euru, selektor Prosinečki očekuje da će njegovi izabranici danas pokazati bolju igru u odnosu na prošli susret.

- Malo nas je poljuljao poraz od Finske, ali atmosfera je i dalje dobra. To je prva utakmica koju smo izgubili u ovim kvalifikacijama i koju smo odigrali loše. Gledali smo snimke, vidjeli gdje smo griješili i nadam se da ćemo pokazati pravo lice koje nas je krasilo u zadnjim utakmicama, gdje se ekipa borila i bila kompaktna - kazao je Prosinečki.

Najavio je da će protiv Talijana biti promjena u sastavu u odnosu na utakmicu s Finskom.

- Vezni red je bio naše najjače oružje, a protiv Finske smo imali problem jer Pjanić nije igrao. S njim smo imali brži protok igre. Nadam se da će danas biti puno bolja igra s naše strane. Vjerujem da ćemo protiv Italije imati motiv više što nije bio slučaj protiv Finske. Očekuje nas teška utakmica, ali ćemo dati sve od sebe i vjerujem da ćemo bolje izgledati - kazao je Prosinečki.

Utakmica Italija - BiH igra se od 20.45 sati, a utakmicu će voditi sudijska četvorka iz Španjolske. Glavni sudac je Xavier Estrada Fernandez, a pomagati će mu Javier Rodriguez i Teodoro Sobrino. Četvrti sudac je Ricardo De Burgos.

BiH i Italija do sada si odigrale jedan prijateljski susret, 6.studenog 1996. na Koševu, kada je naš tim pobijedio 2:1 golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića.

U kvalifikacionoj J-grupi Bosna i Hercegovina nakon tri odigrana susreta dijeli treće i četvrto mjesto s Grčkom s po četiri boda, iza vodeće Italije s devet i Finske sa šest bodova.

Preostalih šest kvalifikacionih susreta igrat će se od septembra do novembra ove godine.

Tabela J-grupe:

1. Italija 3 3 0 0 11:0 9
2. Finska 3 2 0 1 4:2 6
3. Grčka 3 1 1 1 4:5 4
4. BiH 3 1 1 1 4:5 4
5. Armenija 3 1 0 2 4:4 3
6. Lihtenštajn 3 0 0 3 0:11 0

 

(fena)