Prosinečki potpisao ugovor: Dat ću sve od sebe da BiH ode na EP

Vatreni, klupa, robert prosinečki, reprezentacija BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, BIH, bugarska, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, BIH, Azerbejdžan, robert prosinečki
...a novi trener Zmajeva Robert Prosinečki danas je i službeno predstavljen u Sarajevu.

Prosinečki je pri dolasku u dvoranu za medije dobio veliki pljesak, a odmah na početku kazao je da mu je čast biti izbornik reprezentacije BiH, piše Klix.ba.

"Čast mi je što sam izabran za novog izbornika, osobito pred sljedeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Za ova dva dana sam dobio jako mnogo poziva i razgovarao sam o onome što slijedi. Nadam se da ćemo surađivati što je bolje moguće, a ja ću dati sve od sebe da BiH ode na veliko natjecanje kao što je Europsko prvenstvo", rekao je Prosinečki.

Naglasio je kako dobio puno čestitiki od trenutka kada je preuzeo izborničku poziciju, a dodao je da će popis igrača koji putuju u SAD biti poznat uskoro.

"Dobio sam puno čestitki, ali da ne govorimo o imenima, sigurno je da ću imati vremena za razgovor sa svim igračima. Veliki klubovi vjerojatno neće pustiti igrače na turneju u SAD-e, a ovih dana obavit ćemo razgovor sa izbornikom mlade reprezentacije da vidimo koji su to igrači koji će ići na turneju. Popis se očekuje vrlo brzo, možda za koji dan, bit će nekih novih igrača i onih koji su ranije bili tu", kazao je Prosinečki.

Popularni "Žuti" rekao je da će obaviti razgovor s igračima koji su se nedavno oprostili od dresa reprezentacije, ali da neće biti tragedija ako oni ne promjene svoju odluku.

"Moj će biti zadatak da pričam s dva igrača koja su se oprostila. Mislim da još uvijek mogu igrati ukoliko gledamo njihove godine, a hoćemo li uspjeti u tome, ne mogu vam sada reći. Ukoliko se oni odluče za odlazak, onda moramo gledati na nove igrače. Kao izbornik Azerbejdžana sam više pratio reprezetnacije nego klubove. Ima puno dobrih stvari, ali i stvari koje se trebaju popraviti", rekao je Prosinečki.

Za kraj, Prosinečki je rekao da će biti u kontaktu s bivšim izbornikom Mehmedom Baždarevićem koji od listopada ne obnaša tu dužnost.

"Baždarević i ja smo igrali zajedno u dresu Jugoslavije i sigurno ću se vidjeti s njim kako bi porazgovarali o svemu", završio je Prosinečki.