Prosinečki: Neće biti lagano, Armenija ima kvalitetu

robert prosinečki, BIH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima lijepu prigodu da kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvori s dvije pobjede. Dvije utakmice na domaćem terenu velika su prigoda za izbornika Roberta Prosinečkog.

Popularni "Žuti" ističe da neće biti nimalo lako i da su već prve utakmice pokazale kako nema favorita te da su iznenađenja itekako moguća.

Ozljeda Kolašinca

Ipak i on ima svojih muka pred utakmicu. Vratar Asmir Begović nije u timu pa tako nije ni dobio poziv na okupljanje, a na gol će Ibrahim Šehić. U obrani zmajeva više nema "nestašnog" Ognjena Vranješa, dok je dodatni problem ozljeda Seada Kolašinca.

Zbog toga se može očekivati da će uz desnu out-liniju Darko Todorović, dok će lijevo ordinirati Eldar Ćivić. Središnji stoperski tandem mogli bi činiti Ervin Zukanović i Toni Šunjić.

U veznom redu sigurni su Miralem Pjanić i Muhamed Bešić, dok se očekuje da tu zaigra i Rade Krunić koji je u sjajnoj formi u svom timu. Po krilnim pozicijama očekuje se Edin Višča, dok je na drugoj dvojba između Harisa Duljevića i Gorana Zakarića. Trenutačno igrač Dinamo Drezdena je u prednosti. U napadu nema dvojbe i tu je kapetan i najbolji strijelac reprezentacije BiH svih vremena Edin Džeko. - Naravno da svi želimo šest bodova. Nastavili bismo dobar niz iz Lige nacija. Sam start veoma je važan i vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu plasirati se na Europsko prvenstvo. No, ne osvajaju se bodovi tako lako. Eto, na startu kvalifikacija Kazahstan pobijedi Škotsku, Azerbajdžan namuči Hrvatsku. Armenija ima Mkhitaryana, može stvoriti probleme. Ovisi kako ćemo se mi spremiti ovdje da u Sarajevu odigramo najbolje što možemo. Neće biti nimalo lagana utakmica, koliko ljudi misle da jest. To nije lagan protivnik. Oni imaju kvalitetu, dolaze ovdje to i dokazati - poručio je izbornik Robert Prosinečki.

Nema lakih utakmica

Reprezentativci BiH ne bježe od uloge favorita u susretu sa Armenijom, ali veznjak Gojko Cimirot ističe da ih očekuje teška utakmica.

- Nema lakih utakmica, na svakom susretu moramo pružiti maksimum ako želimo tri boda. Na papiru smo favoriti, no to treba i dokazati na terenu. Svaki početak je težak, a ovo je prvi susret u ovim kvalifikacijama zbog čega moramo biti oprezni. Ako želimo na EP moramo pobjeđivati u svim utakmicama. Za nas je najbitnije da odigramo kvalitetan susret, a onda sam uvjeren da ni pozitivan rezultat neće izostati. Ozračje u ekipi je odlično, a bitno je da je zdravstevni bilten dobar - rekao je Cimirot. U odnosu na prošli kvalifikacijski ciklus, zmajevi su pretrpjeli određene promjene, ali se to nije odrazilo na utakmicama Lige nacija.

vecernji list