Propustili ste veliku, priliku! Mogli ste biti prvaci!

dzajic - modric
U sudaru s tadašnjim svjetskim prvacima Englezima u trku je prevario braniča Wilsona, u šesnaestersu spustio na koljena Bobbyja Moorea i onda lobao Banksa koji je loptu vidio tek kad je završila u mreži. Jugoslavija je zaigrala u finalu, gdje je onda u dvije utakmice izgubila od Italije.

- Hrvatska je prve tri utakmice odigrala briljantno. Baš sam uživao gledajući vašu reprezentaciju. Nakon svih odigranih utakmica u skupini, zaključio sam da ste igrali najbolji nogomet na Euru. Baš sam razgovarao sa svojim nogometnim prijateljima, svi su kazali kako ne vide tko može zaustaviti vašu reprezentaciju. Sve linije su vam funkcionirale, vidio sam neviđen motiv, ono, izgledali ste bajno - kaže Džajić.

Slaba utakmica

Veli da mu baš nije jasno što se Hrvatskoj dogodilo u utakmici s Portugalcima.

- Protiv Portugala ste podbacili! Nekako sam stekao dojam da ste se previše plašili Portugalaca. Više ste se koncentrirali kako zaustaviti protivnika nego kako ga napasti. Što se tiče defenzive, sve je bilo izvrsno, stvarno ste ih zaustavili. Reći ću vam, nikad u životu nisam gledao bespomoćnijeg Ronalda. Međutim, niste bili dovoljno drski prema naprijed, igrali ste sa zadrškom. Hrvatska, ukupno gledajući, ima bolje igrače od Portugala, pa je trebala nametnuti svoju igru, napade završavati s više igrača, jednostavno, trebali ste biti hrabriji.

Kazat će da su Vatreni i uz takvu igru mogli do pobjede...
- Imali ste neke prilike i poluprilike, lopta je mogla u mrežu Portugalaca. Nije ušla, njima jest, to je sva filozofija. Vidim da se sad raspravlja od tome je li vaš izbornik na vrijeme mijenjao ili nije, tko je trebao igrati, tko ne... Nije to bitna priča, najbitnija jest da se sva koncentracija bila svela na blokiranje Porugalaca, a onda je tu nedostajalo nadigravanje gdje bi Hrvatska po profilu igrača bila bolja. Utakmica je bila slaba, ali Hrvatska je meni djelovala ozbiljnije od Portugala. Makar je igrala neusporedivo slabije nego u skupini.

Sve je palo u vodu

Bivši veliki nogometaš će zaključiti...

- Znate što je sad najgore? Sve ono što ste tako dobro napravili u skupini palo je u vodu. Imali ste igrače koji su na kraju trebali biti u najboljem sastavu Eura, poput, recimo, Perišića ili Modrića, a sad tamo neće biti nikoga. Mogli ste do velikog trijumfa, a sad ostaje gorak okus. Mislim da je Hrvatska propustila veliku, veliku priliku. Eto, mi svi ovdje koji pratimo nogomet i ljudi s kojima se ja družim tvrdimo da ste propustili šansu da dođete čak do titule prvaka Europe!

Sportske novosti