Propustili pripreme, a nijedan nije bio starter

zrinjski-radnik
... utakmicama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, piše Dnevni avaz.

Na spisku izbornika Roberta Prosinečkog našlo se čak pet "Plemića" (Marijan Ćavar je u međuvremenu prešao u drugi klub), najviše od svih premijerligaških klubova, što je malo koga iznenadilo s obzirom na dvije uzastopne titule Zrinjskog, ali je zanimljivo da nijedan od njih nije bio starter ni u jednoj od dvije utakmice.

U Zrinjskom nisu zadovoljni činjenicama da su, primjera radi, sva četiri igrača Sarajeva Marko Mihojević, Almir Bekić, Elvis Sarić i Mersudin Ahmetović bili starteri protiv SAD, dok su obojica pozvanih nogometaša Željezničara Daniel Graovac i Goran Zakarić bili starteri u obje utakmice. Slično je i sa Širokim Brijegom, Luka Menalo počeo je u obje utakmice, dok je Stjepan Lončar bio starter u drugoj.

Kad je u pitanju Zrinjski, nijedan igrač ovog kluba nije počeo nijednu utakmicu. Da stvar bude apsurdnija, Srđan Stanić na kraju se nije ni našao među putnicima u SAD, ali je, svejedno, propustio veliki dio priprema u Medulinu, dok je Nemanja Bilbija zbog samo deset minuta protiv SAD morao propustiti 15 dana priprema i šest od sedam kontrolnih utakmica Zrinjskog.

Kenan Pirić dobio je 45 minuta protiv Meksika, a Ognjen Todorović ukupno 48 ušavši s klupe u obje utakmice.