Pripreme: Velež u ponedjeljak odlazi za Francusku

FK Velež, FK Slavija, FK Velež

Tek nakon što su se vratili sa prvog dijela prirema u Fojnici, i u pakleno vrućem Mostraru proveli tri dana, „Rođeni“ završnu fazu priprema odradit će u Francuskoj. U zemlji galskih pijetlova Velež će boraviti od 18. do 31. srpnja, gdje će odigrati i tri kontrolne utakmice.

Prva je na rasporedu već 23. srpnja, kada „Rođeni" igraju sa Brestom. 27. srpnja je susret sa Sošom, predstavnikom Francuske u Europa ligi i kojeg sa klupe predvodi Mehmed Baždarević, dok je generalka „Rođenim" uoči starta prvenstva i premijerligaškog susreta a Čelikom, utakmica koja se igra 30. lipnja sa Dijonom.

Ove pripreme kao i zakazane utakmice su samo početak onoga što je Uprava najavila, a to je stvaranje jednog novog Veleža, na što je više moguće europskim osnovama. Put do toga je težak, posebno u zemlji kakva je BiH i gdje je ekonomska situacija takva kakva jeste, ali evo i na ovaj način omogućujemo našim nogometašima da odmjere snage sa vrhom europskog nogometa. Za zimu ćemo imati sličnu turneju i pripreme u Turskoj, a zadnjih nekoliko dana smo dobili mogućnost sličnog aranžmana za Nizozemsku. 

fkvelez.ba, hercegovina.info