Priopćenje predsjednika MNK Seljaka, dr. Darka Čondrića o nemilim događajima u Sarajevu

MNK Zrinjski, MNK Seljak, MNK Seljak, MNK Centar

Ovim putem Vam želim kao službeni predstavnik Kluba na navedenoj utakmici i kao predsjednik MNK „Seljak" istaći svoje osobno viđenje i dojmove na navedenu utakmicu...naime utakmicu smo odigrali u jako neugodnom ambijentu prije svega zbog nesportskog i nadasve primitivnog, neljudskog ponašanja JEDNE osobe, odnosno službenog predstavnika ekipe domaćina MNK Centar !

Navedeni je u drugom poluvremenu nakon pogotka za našu prednost kod rezultata 4-3 isključen od starne sudaca i udaljen s klupe domaćina (zbog ulaska u teren, vrijeđanja i psovki upućenih sucima), te nakon toga dolazi netom iza naše klupe i cijelo vrijeme nas „časti" širokim i osebujnim repertuarom psovki i uvreda, upućenih svima osobito meni kao predstavniku našeg Kluba. Dotični se u psovkama sjetio svega nama dragog i svetog, te me doista iznenadio otkud mu sve to dođe na pamet, doista u tome bi bio Prvak bez premca !
I naravno kako je utakmica išla kraju onako kako on nije želio, te našim povećanjem vodstva za 5-3 kreću i opetovane ozbiljnije prijetnje da neću živ (!) izaći iz dvorane ukoliko ne pustimo utakmicu i bodove njima, ekipi koja se bori za Prvaka...!

Te prijetnje je nekoliko puta ponavljao meni dok je stajao odmah iza naše klupe, te je također našim igračima psovao i prijetio da neće živi (!) napustiti dvoranu !
Tražio sam od delegata da ga udalje iza naših leđa, odnosno iza naše klupe što je i učinjeno, isti je udaljen na tribinu, no prijetnje i psovke traju i dalje i vjerujte doista nije bilo ugodno to slušati i biti dio tog njihovog „spektakla" (isključenom predstavniku se u vrijeđanju i prijetnjama pridružila još dva-tri tipa s tribina njegova kalibra i mentaliteta ) !

Nitko s naše klupe nije uzvraćao na njegove psovke, a ja sam mu mirno savjetovao da mu je pametnije da malo „vike i galame" uputi svojim igračima koji se bore za Prvaka države, a ne mogu pobijediti nas koji se grčevito borimo za ostanak. Također sam mu rekao ako želi bodove da nije nikakav problem u nama da ćemo se mi jednostavno pokupiti s terena, vjerujte bio sam spreman POVUĆI svoju ekipu s terena i da bodovi pripadnu njima !

Želim također istaći korektan odnos svih domaćih igrača na terenu, te korektan odnos i športski pozdrav svih ostalih s klupe domaćina od trenera do igrača !

Svakako želim ovdje pohvaliti delegata utakmice gospodina Slavka Marjanovića koji je korektno odradio svoj dio posla, te bio s nama do odlaska, također pohvale komesaru za sigurnost, dok su suci ipak na kraju podlegli pritisku i... prijetnjama te njih svakako razumijem (nije niti njima bilo lako) !

Isprećeni smo s parkinga pod pratnjom policije, te se zahvaljujemo i djelatnicima policije, ali doista ostaje gorčina zbog takvog načina i ponašanja službenog predstavnika MNK Centar.

Doista treba se zapitati da li Klub koji ima odlične igrače i Klub s takvim renomeom kao što je MNK CENTAR zaslužuje da ih predstavlja takva osoba, no to je njihov problem !
ALI ne bismo ni mi ostali trebali biti slijepi u Futsalu BiH, od Klubova do Vas u Savezu , to je i naš zajednički PROBLEM...!!!

Mislio sam se hoću li se uopće očitovati na ove scene, nisam htio odmah pisati, čekao sam da se navedeni možda sjeti i ispriča, no on to očito nije kadar učiniti i njemu je to vjerojatno prihvatljivo ponašanje...no njegove riječi - prijetnje da nećemo izaći živi se po Kaznenom zakonu BiH karakteriziraju kao ozbiljne prijetnje (KZ FBiH čl.183. !).

Takvo ponašanje pojedinaca koji vode Klubove dovodi do zaoštravanja i loših odnos između Klubova, te do nekakvog revanšizma što sigurno nije u duhu športa.

Ovo pišem prije svega zbog igrača FUTSALA to su momci koji vole ovaj šport, a da nisu dovoljno nagrađeni niti materijalno, niti medijski, te zar još moraju strijepiti za svoju SIGURNOST dok igraju utakmicu !

Mi ćemo i dalje svaku ekipu nastojati dočekati i ispratiti korektno, te svakako svi trebamo raditi na što boljem osiguranju svih sudionika na utakmici, od igrača do službenih predstavnika.

Ma nismo niti mi ostali klubovi bez „grijeha" zna se dogoditi poneka iskra na terenu, psovka, vrijeđanje od strane publike, no ovakve PRIJETNJE su doista zabrinjavajuće i nimalo ugodne.

Predstavnici Klubova bi trebali biti oni koji nastoje smirivati strasti, biti promotori korektnosti i športskog natjecanja !

MNK Centru doista želim sve najbolje u daljnjem natjecanju !

Naravno svaka medalja ima dvije strane i ostavljam svakome pravo da ovakve situacije vidi možda i drugačije...

Ovaj moj osvrt je samo svim Klubovima i Vama u Savezu na znanje, da svi zajedno pokušamo djelovati u duhu športa i korektnog natjecanja u svrhu što bolje promocije malog nogometa - Futsala u BiH !

S poštovanjem !

Predsjednik MNK „SELJAK" Livno
dr. Darko Čondrić