Prije utakmice domaći trenirali, ali to nije isprika za poraz od Veleža

NK Široki Brijeg

Prvo predstavljanje nogometaša Širokoga u novoj sezoni u subotu u 20 sati na Pecari protiv Veleža privuklo je na tribine 300 - 400 domaćih ljubitelja nogometa (uz nekolicinu gostujućih), koji su se više razočarani nego zadovoljni razišli nakon 1:3 poraza domaćina. Velež je više htio i više činio pa je njegova pobjeda potpuno zaslužena.

Trener Širokoga Goce Sedloski dao je prigodu čak 24 nogometaša za predstaviti se: Miškić, Marušić, Hrkać, Matić, Vištica, Mašić, B. Vukoja, Jurilj, S. Marić, Z. Vukoja, Jović (Pehar, Ćorić, Musa, Kovačić, Barišić, Kvesić, Enin, M. Marić, Franjić, Bešlić, Stanić, Babić, Jurić). Ibro Rahimić pak, trener Veleža, trenutačno "u kazni", podijelio je minute na ovog 21 igrača: Bogdanović, Skoko, Čivić, Zvonić, Zeljković, Vehabović, Ćosić, Behram, Ovčina, Beriša, Brandao (Rahimić, Mrgan, Marquez, Hasanović, Kuduzović, Osmić, Musić, Biševac,Bilić, Cvijanović).

Mostarci su prvi zaprijetili, ali je postizanje pogotka "stilski" spriječio novi vratar kluba s Pecare Dario Miškić. Ni on nije mogao ništa 10 minuta kasnije, kada je Brazilac Brandao neobranjivo zabio za 0:1. Toni Jović imao je prigodu za poravnanje u 15. minuti, ali je vratar Veleža Bogdanović vješto obranio. Do odmora su jedni i drugi promašivali dobre prigode. U drugom poluvremenu Široki je istrčao bez "dječjeg vrtića" iz prvih 45 minuta, pa je Stipe Jurić mogao izjednačiti, ali poravnanje je tek stiglo u 50. minuti kada je s bijele točke Petar Franjić "rastavio" Bogdanovića.

Vratar Veleža prethodno je u trku srušio Matea Marića. Činilo se kako će Široki lako napraviti puni preokret, ali to je uspjelo Veležu. U 60. minuti vratar domaćih Josip Pehar istrčao je izvan šesnaesterca i "pokupio" jednog igrača Veleža. Sudac Jelić pustio je prednost (a mogao je i isključiti Pehara), pa je iz daljine Cvijanović vješto zatresao mrežu za 1:2. Krajnjih 1:3 uspostavio je brzonogi Brazilac Brandao u 70. minuti. Zadnjih 20-ak minuta igra se rasplinula. Velež je slavio zasluženo, a struci domaćih ostaje puno posla za "srediti" redove do eurosusreta protiv Kairata 11. srpnja.

vecernji.ba