FOTO  Priča o Zrinjskom priča je o Ultrasima

Ultars Zrinjski

Gdje je Zrinjski tu su i Ultrasi, jedno bez drugoga ne ide. Ultrasi su bili uz svoj klub i kada mu nije dobro išlo, a u uz njega su i kada piše najuspješnije stranice u svojoj povijesti.

O povijesti Zrinjskog koji je prošao pravu kalvariju zbog svog imena i predznaka manje-više sve je poznato zahvaljujući prijateljima kluba koji su uspomenu na svoju svetinju čuvali, iako su znali da su vlasti u bivšem sustavu progonili sve koji su imali bilo kakvu vezu sa imenom Zrinjskog.

Ljubav je bila jača od represije, i upravo zahvaljujući ljubavi HŠK Zrinjski je danas najuspješniji nogometni kolektiv u BiH. Dolaskom višestranačja i demokracije Zrinjski je opet bio tu kao simbol borbe i slobode jednog naroda. Ubrzo nakon obnove kluba 1994. godine osniva se i navijačka skupina koja je od tih prvih dana, pa sve do danas uz svoj sveti klub bez obzira na kojoj strani svijeta igrao.

Da upravo zbog te ljubavi priča o Zrinjskom je priča o Ultrasima. Sve svoje titule Plemići su osvajali uz pomoć svojih najvatrenijih navijača koji znaju gdje im je mjesto. Njima ne trebaju plakati po gradu i pozivnice da dođu bodriti svoj klub. Oni dišu i žive za svoj Zrinjski i nema te daljine koju neće prevaliti samo da budu potpora Plemićima. Teško je običnim riječima opisati ljubav Ultrasa prema Zrinjskom, a još teže je to objasniti nekome tko nikada nije bio na stadionu i vidio kakva je to odanost koja ide do krajnjih granica fanatizma.

Kada se nešto voli ništa nije teško. Nije teško otići na putovanje od nekoliko stotina kilometara bez novca i na tom putovanju više biti gladan nego sit. Nije teško ni sa svojim prijateljem sa tribine podijeliti ionako siromašan sendvič, bocu piva i zadnju cigaretu iz zgužvane kutije.

Kada treba uskočiti u pomoć prijatelju sa stajanja tu su Ultrasi prvi. Prvi su i kada se organiziraju humanitarne akcije za svoje siromašne i bolesne sugrađane. U svakom momentu spremni su i dragovoljno darivati vrelu krv iz svojih vena za potrebe mostraske bolnice.

Ultrase ne zanima tko je protivnik Zrinjskom. Oni su na svom mjestu bez obzira igra li Zrinjski protiv Olimpica ili protiv Maribora u Ligi prvaka. Ljubav se ne kupuje novcem ni kreditnim karticama iz tv reklama. Priča o Zrinjskom, priča je o Ultrasima...

HERCEGOVINA.info