Pretučeni sudac iz Drinovaca: Nikad ništa ni slično nisam proživio

...manifestacija, dok se prošle nedjelje u Drinovcima kod Gruda desio rijedak primjer napada na službene osobe prije samog starta nogometnog susreta. Delegirani suci, glavni Amar Macić i njegovi pomoćnici Derviš Demirović i Azer Torlo su nešto manje od sat vremena prije zakazanog početka nogometnog okršaja 20. kola Druge lige FBiH Jug između domaćih Drinovaca i Branitelja napadnuti ispred prostorija kluba. - Prilikom našeg izlaska iz automobila i dolaska pred prostorije NK Drinovci prišla su nam dva momka i počela s verbalnim prijetnjama. Potom je jedan od njih (trener u mlađim kategorijama Drinovaca Verner Čuljak, op. a.) mog kolegu Torlu uhvatio za vrat i počeo daviti, govori jedan od napadnutih sudaca, Derviš Demirović.

Tada se pojavio i bivši policajac Jozo Majić, kojem je kasnije utvrđeno 3.59 promila alkohola u krvi.
- On nam je prišao s leđa i počeo nas tući pendrekom. Sva trojica smo dobili po jedan udarac preko leđa. Tom čovjeku su kasnije izmjerili 3.59 promila alkohola u krvi, drugi mogu samo zamisliti kakav je bio. Kad se sve smirilo, onda su nas iz kluba molili da ne idemo, ali naravno da više nije bilo govora o tome da ćemo suditi utakmicu, kaže Demirović.

Sucima je potom ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja Grude.
- Dobili smo liječničke potvrde, utvrđene su lakše tjelesne ozljede i to ćemo zajedno s izjavom predati ŽNS-u ŽHB koji vodi Ligu. Prilikom našeg dolaska nije bila prisutna ni policija, nismo imali nikakvo osiguranje. Mislim da je to bio pripremljen doček, smatra Demirović.

Utakmica u Drinovcima je trebala biti duel pretposljednjeg domaćeg tima koji se bori za ostanak i lidera ovog natjecanja, mostarskog Branitelja. Povod ishodu kakav se dogodio u Drinovcima, ostao je nerazjašnjen.

- Nikome nije jasno zašto se to dogodilo. Možda su oni nešto umislili jer smo mi suci iz Mostara, ne znam. Ali, takva delegiranja sudaca su normalna i stalno se tako određuju u ovom rangu. Ovako nešto mi se nikad nije dogodilo u životu. Sudim već jedanaestu godinu i svugdje sam bio, ali nikad ništa ni slično nisam proživio. Stvarno sam ogorčen, izjavio je Derviš Demirović.

Dnevni list