Preminuo Tomislav Boban Tomba, istaknuti sportski djelatnik NK Brotnjo

Tomislav Boban Tomba, smrt, HNK Brotnjo Čitluk, Tomislav Boban Tomba, komemoracija, HNK Brotnjo Čitluk
Njegova bogata vratarska karijera započela je u čitlučkom Brotnju, a s uspjehom se nastavila u više klubova: Radobolji, Mladosti Raštani, ljubuškoj Slogi, Imotskom... Kao senior branio je za BiH premijerligaše čitlučko Brotnjo i sarajevski Željezničar. Bio je izvrstan i malonogometni vratar. Branio je odlično za Mostarske kiše, Kovačnice, Ksanadu...i osvajao srca navijača.

Kasnije se vratio svom rodnom Čitluku i nastavio kao trener vratara u HNK Brotnju od mlađih uzrasta sve do seniora i to u više navrata. Pod njegovom dirigentskom palicom iznjedrio je dosta vrhunskih vratara počevši od Vladimira Markotića, njegova brata Ljubomira, Mirka Džide... Mnogo je pomogao vraćanju vratarskom životu Igoru Melheru. Nastavio je potom stvarati mlade vratare: Baraća, Soldu, F. Miletića, Šegu....

Njegov život bio je vezan samo za nogomet. Bio je to veliki nogometni entuzijasta koji je uz nogomet provodio 24 sata, ali teška bolest mu je zaustavila hrabro srce u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Hercegovački nogomet je ostao siromašniji za jednog vrijednog i kvalitetnog člana. Pamtit će se kao skroman, uporan i uvijek nasmijan momak. Veliki sportaš i čovjek ostavio je veliku prazninu u hercegovačkom nogometu. Za sve što je učinio veliko mu hvala.

Pokop Tomislava Bobana „Tombe" bit će obavljen sutra (utorak) u 14 sati na mjesnom groblju Gorica kod Gruda. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Marijan Sivrić / Večernji list