Premijer liga Slavko Petrović “izbacio” Željezničar iz Europe

Slavko Petrović

Bez obzira na to što će (vjerojatno) izboriti nastup u Uefinim kupovima, Željezničar odmah po završetku prvenstva može dati odmor svojim igračima! Jer izgledi da Željezničar dobije licenciju za međunarodna natjecanja su mali, bolje reći nema ih...

Dramatičan rastanak

"Krivac" je Slavko Petrović, srpski trener, koji je sjedio na klupi Željezničara od kolovoza 2016. do srpnja 2017. Trebao je "trljati" plavu klupu još 11 mjeseci, ali klub mu je iznenada uručio otkaz (iako mu je četiri dana ranije dao "punu podršku"). Rastanak je bio dramatično ružan, a jedna od posljedica bila je neisplata dugova Petroviću, nakon što su mu na Grbavici "retoaktivno izrekli neke kazne". Petrović se žalio Fifi, a proces se vukao do početka listopada 2018. godine. Na kraju je Petrović dobio spor. Željezničar mu je morao isplatiti 39.000 KM, plus pripadajuće kamate. Uefino Povjerenstvo za licenciranje, svake godine (nakon "snimanja stanja") daje licencije klubovima. Rok za ispunjenje svih obveza (pa i financijskih) je 31. ožujka. Željezničar rok nije poštovao, ali onda je nekome u klubu "sinulo" što bi ih moglo snaći, pa su isplatili dug. Ali ovaj - probili su rok za četiri dana! "Sitnica", ali dovoljna da strogo Povjerenstvo uskrati licenciju!

Slučaj "Borac"

- Lani je Borac administrativno izbačen iz lige jer je dugovao novac Školi nogometa "Džaja". Spor se vukao. Borac i vlasnici "Džaje" Milivoj i Dado Glišić sklopili su ugovor o reprogramiranju duga, ali kasno - nakon 31. ožujka. Borac je izbačen iz lige, a na njegovo mjesto došao je Čelik, iako je ispao po stanju na ljestvici. Milosti nije bilo, iako se radi o domaćim natjecanjima gdje se godinama klubovima gledalo kroz prste. Danas će prvostupanjsko Povjerenstvo donijeti odluku, ali ne vidim kako Željezničar može ishoditi licenciju - rekao nam je jedan od članova Povjerenstva.