Premijer liga BIH: U nedjelju vječiti derbi Željezničar - Sarajevo, Velež kod fenjeraša Drine, Zrinjski kod Travnika

premier liga

11. KOLO nogometne Premijer lige BIH

23.10.    14:30     Rudar P. - Sloboda          

23.10.    14:30     Olimpic  - Borac

23.10.    14:30     Travnik - Zrinjski              

23.10.    14:30     Zvijezda - Budućnost

23.10.    14:30     Drina Z. - Velež

23.10.    14:30     Leotar - Slavija

24.10.    14:30     Široki B. - Čelik

24.10.    17:00     Željezničar - Sarajevo

Travnik - Zrinjski

Travnik nosi epitet domaćinske momčadi u ovoj I proteklim sezonama.  U odigranih dosadašnjih 10 kola 5 puta su slavili a 5 puta izgubili. U odigrane 4 utakmice kod kuće imaju 100% učinak. U goste im dolazi momčad Zrinjskog koja se diže u formi nakon pobjede u Kupu protiv momčadi Proletera. Zrinjski nema tako kvalitetnu momčad kao proteklih sezona kada se iz Travnika vraćao pjevajući. Ako je suditi po tradiciji Zrinjski bi mogao do bodova. Tiskovnu konferenciju pred ovu utakmicu možete pročitati ovdje.

Drina Z. - Velež

Derbi začelja. Za Drinu možda posljednja prilika da se uključi u neizvjesniju borbu za opstanak. Velež bilježi 5 poraza za redom u prevenstvu od toga 3 kod kuće. Financijski problemi, slabiji igrački kadar, nespremnost momčadi su doprnjeli tome da Velež u ovom trenutku glasi za najgoru momčad Premijer lige. Njihov najbolji igrač Asim Škaljić je protiv Širokog Brijega dobio crveni karton pa tako momčad ide oslabljena u goste Drini.

Rudar P. - Sloboda

Momčad Rudara je u posljdnjih 7 kola samo jednom slavila. Za mirniji nastavak prvensta su im prijeko potrebna 3 boda. U goste im dolazi momčad Slobode u sličnim problemima. Slobodi će biti prioritet ne izgubiti u ovm susretu.

Olimpic  - Borac

Olimpic  je prošlo kolo pomalo neočekivano poražen kod Budućnosti. Momčad igra dobro kod kuće I na strani I ovo je pravi test za njih koliko su dobri budući da im u goste dolazi lider prvenstva Borac.  Borac je prošlo kolo podjelio bodove na domaćem terenu sa Rudarom. Tri boda prednosti ispred drugoplasirane momčadi  Sarajeva im daje određenu sigurnost I optimizam pred ovaj susret. Borac bi bio zadovoljan I podjelom bodova u ovom susretu.

Zvijezda - Budućnost

Pobjede Zvijezde u Mostaru potiv Zrinjskog I Veleža golovima Tosunovića sa gol razlikom 6:2 su pokazatelji kako se radi o dobroj  momčadi. U goste im dolazi momčad Budućnosti koja nakon pobjede protiv Olimpica na domaćem terenu može mirnije ući u ovaj susret. Zvijezda bi trebala u ovom susretu potvrditi bodove osvojene u Mostaru.

Leotar - Slavija

Poraz u Zenici I ispadanje iz kupa od drugoligaša Branitelja su pokazatelji da se Leotar nalazi u maloj krizi.  Leotar igra dobro kod kuće a Slavija slabo u gostima. Leotaru su potrebna 3 boda za mirniji nastavak natjecanja.

Nedjelja

Široki B. - Čelik

Široki Brijeg je posljednje kolo protutnjao Vrapčićima I uknjižio 3 gostujuća boda. Prije Širokog, Željezničar je uzeo 3 boda u Vrapčićima i tada je Amar Osim poslije utakmice kazao da će sve častiti pićem tko ponovi takav rezultat valjda aludirajući kako je Velež odlična momčad a Vrapčići neosvojiva tvrđava. I Zvijezda I Široki Brijeg su odigrali bolje od Željezničara u Vrapčićima I zato su tako visoko slavili. Amar Osim: "Neznam zašto se Velež protiv nas ovako napalio dok to nije napravio protiv one kurčeve zvijezde". Ta k. Zvijezda je pobjediIa I Zrinjski. Svaki komentar je suvišan. Široki Brijeg igra dobro i sve osim 3 boda bi bilo iznenađenje. Čelik je ipak uspio pobjediti u posljednjem kolu I slijedi za njih veliki ispit.

Željezničar - Sarajevo

Vječiti derbi. Susret koji se igra u nedjelju je svakako najzanimljiviji susret vječitih rivala. Pozicije na tablici, trećeplasirani  Željezničar I drugoplasirano Sarajevo su pokazatelji dobre forme obiju momčadi. Željezničar je nešto lošije krenuo u prvensto i kroz nekoliko posljednjih kola je nanizao pobjede I podigao bitno formu. Sa druge strane Sarajevo ima velike ambicije ove godine I veći pritisak na momčadi. Svaki gradski derbi je poseban pa tako I ovaj u kojem najvjerniji navijači oba kluba očekuju pobjede na terenu I tribinama.   

Piše: Mario Ć.