Premijer Liga BiH: Klubovi ne žele generalnog sponzora

«Navodno, ugovor o generalnom sponzorstvu mogao bi ugroziti, kako su istakli, neke njihove postojeće sponzorske ugovore. I o ovoj temi Komitet za normalizaciju N/FS BiH tražio je očitovanje čelnika premijerligaša najdalje do sljedećeg utorka. Vidjet ćemo šta će svi reći!? Na osnovu dopisa iz klubova ćemo obustaviti ili nastaviti posao oko generalnog sponzora Premijer lige BiH u idućoj sezoni, kaže Nijaz Brković generalni tajnik NS BiH, piše SCSport.ba.

Kako je kazao Baković, u NS BiH planirali su da eventualni generalni pokrovitelj lige klubovima pokrije troškove službenih lica na utakmicama, što znači da bi 16 premijerligaša dobilo po cirka 50.000 KM za sezonu koja slijedi.

«Dakle, ako budemo imali mandat klubova krenut ćemo u nastavak posla, koji bi na godišnjem nivou trebao iznositi 800.000 maraka».

Generalni sekretar NS BiH nije želio govoriti o imenima klubova koji su imali primjedbe na potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu lige, a na pitanje da li su potencijalni sponzori lige «Bh.telecom» i «HT Eronet», odgovorio je:

«Jesu. Ali? Opet kažem, u narednim danima znat ćemo puno više o mogućem generalnom sponzoru lige. Komitet ima sjednicu 18. srpnja i ova tema bit će jedna od najvažnijih o kojima će se odlučivati na narednom sastanku», pričao je Baković