VIDEO  Modrić pokrenuo Spurse ka pobjedi

Iako je pobjedu osigurao tek u sudačkoj nadoknadi, Tottenham je tri boda osvojio potpuno zasluženo. Imao je dominaciju na terenu, veći broj prilika, na kraju krajeva i neiskorišteni penal pri vodstvu Liverpoola. No, niti to nije pokolebalo nogometaše Harryja Redknappa, koji su u drugom poluvremenu uspjeli nadoknaditi rezultatski minus, te su ostvarili i treću uzastopnu pobjedu u Premiershipu, piše nacional.hr.

Luka Modrić jedini je od četvorice hrvatskih nogometaša zaigrao u ovoj utakmici. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka ostali su do kraja na klupi, a Stipe Pletikosa nije konkurirao za sastav domaćina.

Upravo je Modrić najzaslužniji za izjednačujući gol Tottenhama u 65. minuti. Sjajno se probio po lijevoj strani u prodoru kroz nekoliko gostujućih igrača, projurio je pored Carraghera kao brzi vlak, a onda je zavrnuo loptu prema Crouchu, ali je lopta pogodila Liverpoolovog slovačkog braniča Martina Škrtela i odsjela u mreži!

Upravo je Škrtel doveo goste u vodstvo u 42. minuti, kada se dobro snašao u jednoj gužvi nakon slobodnog udarca za goste, te je niskim udarcem loptu poslao u mrežu. Bio je to njegov tek drugi gol u karijeri u dresu ''redsa''.

U 59. minuti, sudac Atkinson je dosudio penal za domaćine koji je izazvao burne proteste gostujućih nogometaša. Pucao je Bale, a francuski napadač ''redsa'' David N'Gog je, ničime izazvan, visoko podigao ruke kao odbojkaši u bloku, te je zaustavio loptu baš na rubu kaznenog prostora. Iako su gosti bili uvjereni da je N'Gog loptu zaustavio izvan kaznenog prostora, Martin Atkinson je pokazao na bijelu točku. No, Jermain Defoe je pucao diletantski, pored gola.

Ipak, Modrić je nešto kasnije iscenirao izjednačenje, a u 92. minuti, Peter Crouch je odigrao još jednu važnu ulogu u novoj pobjedi Spursa, iako nije bio strijelac. Spustio je jednu visoku loptu prema Lennonu, koji je pobjegao Koncheskyju kao od šale, a potom je iz blizine matirao i Pepea Reinu.

Duboko u sudačkoj nadoknadi, Lennon je po lijevoj strani povukao kontru ''dva na jedan'', no, umjesto da asistira potpuno slobodnome Modriću, odlučio se za udarac koji nije bio dovoljno dobar za novi pogodak.

Tottenhamu je ovo bila treća uzastopna pobjeda protiv Liverpoola u Premiershipu na White Hart Laneu. Sve tri su dobili s istim rezultatom, 2-1...