​Prekid utakmice u Rodoču: Nezadovoljni odlukama suca Kožula igrači Branitelja napustili teren

Branitelj-Zvijezda
Nezadovoljni odlukama glavnog suca Olivera Kožula iz Širokog Brijega, nogometaši Branitelja napustili su travnjak. Najviše negodovanja domaćih igrača i navijača izazvao je detalj iz 74. minute kada je u kaznenom prostoru Orašja srušen Brazilac Renato, ali se Kožul nije oglasio.

Minutu kasnije ekipa Orašja je došla do trećeg pogotka nakon kojeg su domaći igrači napustili travnjak.

Susret s Orašjem imao je veliki značaj za Branitelj u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Motivirani domaćini odlično su otvorili utakmicu i poveli već u 13. minuti golom Ante Pinjuha, koji koristi ubacivanje Galića s desne strane i glavom pogađa mrežu Orašja.

Gosti u prvom dijelu nisu nijednom ozbiljnije zaprijetilo golu Branitelja, dok je domaćin uz pogodak imao i još jednu stopostotnu prigodu. Naime, Carlos je u 10.minuti bio sam pred vratarom Kurbašićem koji je obranio njegov udarac.

Branitelj je povećao svoju prednost u četvrtoj minuti nastavka. Ćorić je ubacio pred gol Orašje, a Pinjuh dolazi do lopte prije vratara gostiju i postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Orašje u samo pet minuta dolazi do poravnanja. Bivši igrač Zrinjskog Zoran Rajović u 57. minuti smanjuje na 2:1, a u 62. minuti Antonio Vidović prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca izjednačava.

U 71. minuti Carlos prolazi kroz obranu Orašja i pada na vrhu šesnaesterca, no sudac Oliver Kožul samo pokazuje da se igra nastavi.

Tri minute kasnije Arapović je ubacio loptu iz kornera, Renato je povučen za dres od gostujućeg nogometaša i pada u šesnaestercu Orašja, ni ovaj put se sudac Oliver Kožul nije oglasio.

Samo minutu kasnije Orašje je iz slobodnog udarca postiglo i treći pogodak. Vidović je ponovno matirao Pehara za vodstvo gostiju 3:2.

Nezadovoljni odlukama suca Kožula igrači Branitelja tada napuštaju travnjak, a isto su učinili i nogometaši Orašja i službene osobe nakon 4-5 minuta.

Odluku o ishodu ovog susreta donijeti će Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza FBiH.

Branitelj: Pehar, Bartulica, Zovko, Renato, Miličević, Ćorić, Galić (od 73. Arapović), Carlos, Ljubić (od 61. Avdić), Rozić, Pinjuh.

Orašje: Kurbašić, Prljeta, Lugavić, Koprivica, Vila, Rajović, Brkić (od 72. Đukić), Marković (od 46. Vidović), Prgić, Smriko (od 46. Pejić), Mujkić.

pogled.ba