Pregled 8. kola Premijer lige BiH: Široki i Zrinjski ostali bez bodova, remi Veleža protiv Željezničara

NK Široki Brijeg, fk tuzla city, Premijer Liga BiH pregled

U subotu i nedjelju odigrano je 8. kolo Premijer nogometne lige BiH. Kolo su obilježili porazi Zrinjskog u Bijeljini i Širokog na domaćem terenu od Tuzla Citya.


Rezultati:

Velež-Željezničar 1:1

Čelik-Mladost 1:0

Radnik-Zrinjski 1:0

Sloboda-Borac 3:1

Široki Brijeg-Tuzla City 1:3

Sarajevo-Zvijezda 09 2:0


Velež-Željezničar 1:1


U subotu su Velež i Željezničar podijelili bodove u Vrapčićima. Neodlučenim rezultatom nije zadovoljna niti jedna momčad jer je Željezničar ispustio vrh ljestvice, a Velež nije puno odmakao s dna ljestvice. Velež je imao igru i vodstvo 1:0, a domaćinima je poništen pogodak za 2:0 koji bi sasvim sigurno riješio pobjednika. Na koncu je Željezničar stigao do boda koga nije zaslužio.


Čelik-Mladost 1:0


Čelikom je pripao susjedski derbi i ovo je prva pobjeda Zeničana na domaćem terenu u ovoj sezoni. Gosti su se predstavili kao čvrsta ekipa koja je u rezultatskoj krizi, ali nema sumnje da će Mladost pod novim trenerom igrati sve bolje i osvajati bodove koji će ih odvesti ka mirnijoj luci.

Radnik-Zrinjski 1:0


Zrinjski je otišao u Bijeljinu po pobjedu, a vratio se praznih ruku. Imali su Plemići posjed, ali ne i realizaciju koja je očit problem momčadi Harija Vukasa na gostovanjima. Domaći su kao što smo i najavili čvrstom igrom parirali Zrinjskom i u toj igri došli su do pogotka koji im je značio i zasluženu pobjedu.

Sloboda-Borac 3:1


Slobodu su uoči utakmice svi otpisali jer momčad iz dobro poznatog razloga nije ni trenirala, a na Tušanj je stizao Borac koji je solidna ekipa. Ipak igrači Slobode su zaboravili na sve probleme igrali su za navijače i stigli do zaslužene pobjede od 3:1. Borac je opet podbacio na gostovanju i kući se vratio praznih šaka, ali ruku na srcu u ovoj utakmici i nisu ništa zaslužili.


Široki Brijeg-Tuzla City 1:3


Tuzla City slavila je sinoć na Pecari. Momčad iz Siminog Hana je ovom pobjedom izbila na čelo ljestvice i s obzirom na viđeno ove godine će se umiješati u borbu za naslov. Široki je osim bez bodova ostao i bez trenera koji je podnio ostavku, a ekspresno je na klupu doveden Toni Karačić. Pitanje je koliko će smjena trenera utjecati na rezultat, ali stanje u Širokom je alarmantno i ako momčad s Pecare ne počne pobjeđivati ne piše im se dobro.


Sarajevo-Zvijezda 09 2:0


Sarajevo je kao apsolutni favorit dočekao fenjeraša Zvijezdu 09. Aktualni prvaci dosta su se mučili, ali su na kraju ipak zasluženo slavili. Zvijezda se nije predstavila u lošem svjetlu, ali će ipak bodove morati potražiti na nekoj drugoj utakmici.


U sljedećem 9. kolu Premijer lige BiH sastaju se:


FK TUZLA CITY -FK SARAJEVO
FK MLADOST DOBOJ KAKANJ -FK SLOBODA TUZLA
FK BORAC -NK ŠIROKI BRIJEG
FK ŽELJEZNIČAR -FK RADNIK
FK ZVIJEZDA-09 -FK VELEŽ
HŠK ZRINJSKI-NK ČELIK