Predstavljen program: 100 godina Hajduka.

Proslava jubileja trajat će cijelu godinu, a u programu je predstavljen niz događaja koji će uveličati sto godina najvećeg Hrvatskog kluba.

Dvije utakmice protiv praške Slavije
Osim dosadašnjih aktivnosti poput izbora stogodišnjeg loga i niza promocija u planu su sureti sa momčadima koje su obilježile početke Bijelih. U veljači će Hajduk na Poljudu odigrati utakmicu sa praškom Slavijom, a u ožujku Bijeli odlaze u Prag - tamo gdje je sve i počelo. Nakon toga slijedi nastavak prvenstva, a u kolovozu opet niz manifestacija.

Barcelona još nije sigurna

Na legendarnom Starom placu utakmicu će odigrati vetarani Hajduka i i zagrebačkog Dinama, a vrhunac svega će biti utakmica sa renomiranim europskim klubom - višestrukim osvajačem Lige prvaka. To bi trebala biti Barcelona, ali predsjednik Svaguša je danas potvrdio da svi detalji oko njihovog dolaska još nisu usuglašeni pa će konačna odluka biti donijeta do Božića.
Niz manifestacija u kolovozu

Osim toga ove godine će turnir "4 kafića" nositi ime "Sto godina Hajduka", a Hajduk će tijekom prosinca i siječnja 2011. organizirati i turnir mlađih uzrasta i veterana na raznim lokacijama u Hrvatskoj. Uz sportska događanja u planu je otvaranje Hajdukovog Fan Shopa, pokretanje online shopa, te otvaranje Hajdukovog muzeja.


Veliki grb Hajduka na Kozjaku

Jedna večer Splitskog festivala bit će posvećena Bijelima, održat će se miss Hajduka, a osim toga bit će organizirane Bijele noći diljem Hrvatske.

Hajdukovi navijači također imaju nekoliko ideja u planu, najzanimljivija od njih je izrada velikog Hajdukovog grba na Kozjaku u blizin aerodroma. Za kraj Hajdukovi navijači će moći kupiti retro dres kakav je korišten u samim početcima slavnog splitskog kluba.

dalmacija.news