Predstavljamo: Tomislav Jurić NK Mostar

NK Mostar, Tomislav Jurić
Ovaj puta riječ je o Tomislavu Juriću i evo što on kaže za naš portal HERCEGOVINA.info:

Kao prvo kada si počeo trenirati nogomet?

Imam 13 godina i idem u Treću osnovnu školu u Mostaru. Nogomet sam počeo trenirati kada sam imao 7 godina u Univerzalnoj sportskoj školi: "Sport talent" u Mostaru koju vodi trener Mario Glibić. U Sport talentu sam proveo 5 godina, a najviše sam trenirao u skupini koju je vodio trener Feđa Kulagić. Nakon toga u sezoni 2012/2013. učlanio sam se u Nogometni klub Mostar.

Kako si se odlučio za nogomet pored svih sportova?

Imao sam mogućnost baviti se s više sportova, ali nogomet mi je najdraži i najviše ga volim igrati.

Na kojoj poziciji igraš u momčadi?

U NK Mostar igram na pozicijama zadnjeg veznog igrača ili na desnom krilu. U malom nogomertu trener me stavlja na poziciju napadača.

Imaš li neku utakmicu koja ti je najdraža ?

Igrao sam na više utakmica koje su mi ostale u lijepom sjećanju, ali ipak, najdraža mi je utakmica u kategoriji pretpionira protiv HNK Branitelj u Rodoču koju je moja močad dobila rezultatom 5:0, a ja sam tada postigao dva zgoditka.

Tko ti je uzor u svijetu nogometa?

Moji uzori su Nigel de Jong i Gennaro "Rino" Gattuso iz meni najdražeg velikog kluba Milana.

Kako uspijevaš uskladiti sve obaveze koje imaš sa treninzima?

Treninzi i škola mi oduzimaju većinu vremena, ali pošto volim nogomet uspijevam uskladiti sve obveze i u školi i u klubu.

Koliko si naučio od svog trenera Seje?

Trener Sejo Rebac me je puno naučio o nogometu, a naročito o onom na velikom terenu. Treninzi su česti i naporni, ali i zanimljivi. Trener od nas traži stalni rad i upornost. Dopada mi se i što imamo treninge i turnire za vrijeme zimskog i ljetnog raspusta kada imamo najviše slobodnog vremena.

Što planiraš u budućnosti?

U budućnosti ću se nastaviti baviti nogometom, ali potrudit ću se izvršavati uredno i sve obveze u školi, kao i do sada.

Poruka za kraj našim čitateljima?

Zahvaljujem se portalu Hercegovina.info na praćenju aktivnosti NK Mostar, a čitateljima i to najviše mladima bih poručio da se učlane u NK Mostar ili u neki od brojnih drugih sportskih klubova. Treninzi, druženje i natjecanja su puno bolja stvar od sjedenja uz računalo ili boravka u kafićima.
Na kraju svim čitateljima i uredništvu portala Hercegovina.info želim čestitati Novu 2014. godinu.

HERCEGOVINA.info: