FOTO  Predstavljamo: Omar Rahimić - mlada nada Rođenih

FK Velež

Omar iako je 2007.godište vodeći je strijelac DFA lige za 2006.godište. Nogometne gene naslijedio je iz obitelji gdje mu je deda Avdo bio legenda Veleža, ali i od oca koji je također nastupao za Velež.

Počeo je trenirati već sa pet godina u Veležu gdje mu je prvi trener upravo bio Avdo Kalajdžić.

Njegove najveće prednosti su borbenost, brzina, osjećaj za gol, te ako nastavi vrijedno trenirati i razvijati se pred njim je vjerojatno lijepa nogometna budućnost.

Na DFA ligi nastupaš za generaciju 2006. koja se trenutno nalazi na prvom mjestu, a ti si vodeći strijelac lige. Kako si zadovoljan nastupima svoje ekipe?

- Jako sam sretan i zadovoljan sa rezultatima u ligi. Mislim da imamo kvalitete i uz dobru igru nadam se da ćemo na kraju završiti na prvoj mjestu. 

Možeš li izdvojiti neku utakmicu koja ti je bila najdraža?

- Posebno bi izdvojio dvije utakmice. Pobjeda nad Zrinjskim u DFA ligi od 3:2 gdje smo u tvrdoj utakmici borili se i slavili. Ja sam postigao dva gola. I još jednu utakmicu bi izdvojio kao najdražu, a to je bilo finale turnira u Neumu gdje smo također slavili protiv Zrinjskog, a ja sam postigao pobjednički gol te sam proglašen najboljim igračem turnira.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme i sa kime se najviše družiš u ekipi?

- Najviše slobodnog vremena provodim igrajući lopte vani sa prijateljima, a u ekipi najviše se volim družiti i igrati sa prijateljima Kenanom, Emanom i Harisom.

Svoj nogometni uzor vidi u jednom od najboljih igrača na svijetu:

- Moj uzor je Cristiano Ronaldo za koga smatram da je najbolji igrač na svijetu jer ima odličnu tehniku, najviše volim njegove poteze i driblinge.

Tko ti predstavlja podršku u sportu, ali i općenito?

- Najveća podrška u svemu su mi mama i tata koji su tu uvijek uz mene, ali i cijela obitelji i trener.

- Volio bi da krenem dedinim stopama koji je legenda Veleža! - na kraju nam kaže mali Omar.

HERCEGOVINA.info