Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP: Suduva

HŠK Zrinjski, Liga prvaka
Suduva

Prvi put postali su prvaci države, a prošle godine su imali dobar hod kroz Europa Ligu. Naime izbacili su Shakhtjor Soligorsk, Lipaju te Sion, da bi pali tek u play offu protiv super jakog Ludogoretsa. U utakmicama protiv Shakhtjora i Siona su bili podređeni, imali su puno sreće, ali kako se kaže- sreća prati hrabre.

Trener im je Kazakhstanac Cheburin, taktiku mijenjaju gotovo stalno, a ipak najkonstantnije su igrali u sastavu 4-3-3, ofanzivnije te defanzivnije, ovisno o protivniku.

Kardum- Hr golman koji se pokazao kao hobotnica u utakmicama Lige Europe i zapravo je najzaslužniji za dolazak do play offa. Standardno branio u Slavenu i Osijeku, značajan adut Litavaca.

Slavickas- povremeni reprezentativac Litve je ofanzivnije orijentiran bek. U Europi bio prilično dobar, a igrao je u Rumunjskoj gdje je također bio standardan. Dobar igrač, bio bi i u nas prvotimac.

Kerla- znamo ga iz Želje pa nećemo puno o njemu. Siguran stoper.

Jankauskas- igrao u Rusiji, povremeni reprezentativac, dobar stoper, ali već su godine tu... izgledao je malo tromije, ali su u Europi igrali sa tri stopera pa ga je pokrivao Srbin Živanović.

Švrljuga- HR desni bek koji je vrlo brz i opasan kad ulazi naprijed. Dok je igrao u Rijeci i Istri bio standardan, definitivno se treba paziti na njega.

N´Diaye- vrlo snažni defanzivni vezni iz Francuske koji je igrao u brojnim zemljama, a najjači klubovi su mu bili Crystal Palace te Lokomotiv Plovdiv. Tamo je bio standardan. Visok, jak, teško se u skoku boriti s njim, klasični grublji def vezni.

Verbickas- reprezentativac Litve, igra u oba smjera, puno ofanzivniji i opasnij za protivnika. Treba ga dobro paziti.

Acevedo- čileanski veznjak je glavni play ove ekipe. Značajno igrao u ruskom Uralu i Monrovii. Jako kvalitetan pas, velika opasnost.

Vezevicius- napadač koji igra i krilne pozicije. Nije impresivan.

Tadić- nekad velika nada Hr nogometa, danas tek solidan napadač u Litivi. Dobar u skoku, nekako neokretan. Ipak zna dati gol, bolja verzija Handžića.

Laukzemis- napadač koji je najučinkovitiji i najbolji ofanzivni igrač ekipoe. Prošao sve selekcije Litve.

Zaključak: Nisu impresionirali u Europi, ali su bili dosta sretni i učinkoviti. Protiv njih smo s ovom ekipom na 50:50, ali sa 2-3 pojačanja smo ipak favoriti. Znaju iznenaditi, ako im se posloži mogu zaista biti vrlo neugodni.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info