Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP: Flora Talin

HŠK Zrinjski, Liga prvaka
Flora Talin

Flora je 11 puta bila prvak Estonije, ali snagu iz domaćeg prvenstva nikad nisu pokazali u Europi. 2006. godine napravili su jedini dobar rezultat, tad su izbacili norveškog Lyna. Znali su biti neugodni, ali nikoga nikad osim Norvežana nisu izbacili. Zadnjih godina namučili GNK, Kukesi, Rabotnički, Sharmrocka, Dinamo Tbilisi itd... Nitko ih od ovih nije lako prošao. Kao i reprezentacija spadaju u dno europskog nogometa, ali mislim da vrijede više nego to pokazuju klupski i ligaški koeficijenti.

Vodi ih 31-godišnji Jurgen Henn, igraju 4-4-1-1, prilično zatvoreno, ali im ni to ne pomaže da ostvare zapaženije rezultate.

Toom- igrao za mlađe selekcije Estonije, protiv Domžala ništa osobito.

Saliste- prošao mlade ekipe Estonije, igrao dvije i za A selekciju. Lijevi bek koji igra u oba smjera, zaista se svidio protiv Slovenaca.

Lorenz- stoper koji igra sve pozicije u obrani, ništa osobito.

Vihmann- visoki stoper koji sjajno igra u zraku, daje dosta golova u prekidima. Svidio se i protiv Domžala, iako je malo spor i neokretan. Igra za Estoniju.

Kums- na desnom beku igra veteran koji ima preko 50 utakmica za Estoniju. kapetan ekipe, igrao u Finskoj, opasan centaršut.

Ainsalu- visoki i fizički jak def. vezni, prema nazad dobar, naprijed bez značajnog učinka. Povremeni reprezentativac.

Lepistu- također ponekad u reprezentaciji, sličan profil kao Ainsalu.

Miller- mladi ofanzivni veznjak koji igra najčešće lijevo. 20 godina, solidan ofanzivno.

Alliku- još jedan koji je igrao samo u Estoniji, ima par nastupa za sve selekcije uključujuči i onu A. Opasan naprijed, dao 5 golova, imao 8 asistencija. Treba obratiti pažnju na njega u kontrama.

Beglarishvili- najopasniji igrač ove ekipe, Gruzijac koji je nekad kao veliki potencijal nosio i Ajaxov dres. Prošao gruzijske selekcije uključujući i onu seniorsku. Ove godine u 22 utakmice 18 golova i 19 asistencija. Velika opasnost koja zahtjeva posebnu pažnju naših defanzivnih igrača. U Flori još od 2014., od tada dao 103 gola i imao 94 asistencije. U Gruziji nije bio ništa lošiji, tamo dao 85 golova i imao 87 asistencija. Mogao bi se okušati u jačoj ligi.

Liivak- standardni reprezentativac Estonije, bio član Napolija, a prošle godine kratko u Sarajevu. 21 godina, ove godine 10 golova i 5 asistencija.

Zaključak: Iako je Estonska liga slabija od naše, nije to tolika prevelika razlika. Ipak sami klub je ipak slabiji od Zrinje. Zapravo fascinira to koliko loše igraju u Europi s obzirom da je godinama gro reprezentacije upravo u ovom klubu. Po meni je ova ekipa dosta ozbiljnija nego pokazuju njihovi rezultati u Europi i treba biti ozbiljan s njima. Možda se zaista varam i precjenjujem ih, ali... Naša prednost je po mom skromnom mišljenju nekih 55 %.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info