Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP:Cork City

HŠK Zrinjski, Liga prvaka, Cork City
Kada govorimo o prvaku Irske, možemo reći da Cork već par godina vreba iz sjene, odnosno 3 zadnje godine pred ovu je bio viceprvak. Dundalk je zadnje dvije godine bio neprikosnoven, a opasan je bio i u Europi. Naime, Dundalk je prošle godine bio bolji od Rosenborga, ali je na kraju nesretno ispao (slično kao mi protiv Maribora). Godinu ranije igrali su skupine EL i tu se praktično do zadnjeg kola borili za prolaz (protivnici su im bili Zenit, AZ i Maccabi). Prije toga su u LP izbacili FH, te vrlo jakog Batu Borisova i to glatko, ukupno 3-1 u dvije utakmice. Naravno, postoji začkoljica, a ta je da su im od tih 11 igrača koji su igrali protiv Bate otišlo njih 5. No vratimo se na Cork koji je ipak suvereno prošao kroz ligu ove godine. Cork je bio apsolutno bolji, od 3 izravne utakmice s Dundalkom dobio je 2. Ali ima tu puno stvari, osim slabije ekipe Dundalk je sve bacio na Europu, jer je zarada bila ogromna. Ove godine vodi ponovo Dundalk, ali su unutar 2 boda. I zasigurno je dosta jača ekipa od Corka.

Cork je prošlih godina igrao više-manje loše u Europi. Prošle godine prošao je slabu Levadiu, pa ispao od AEK Larnace koja je aposulutno bila favorit. Godinu ranije izbacili su Linfielda, pa napravili iznenađenje izbacivanjem prilično jakog Hackena iz Švedske. Ispali su te godine od vrlo jakog Genka iz Belgije. Prije toga su imali par loših sezona, a vrijedno spomena je izbacivanje ciparskog Apollona iz Limasola 2007. I to bi bilo to od europskih izleta.

Ali idemo redom, ova je ekipa jedna od najstarijih profesionalnih ekipa u Irskoj, još 1984. su se profesionalizirali. Igraju na sjajnom Turners Cross Stadionu koji je u potpunosti natkriven, prima oko 8000 ljudi i izgleda upravo onako kakav mi stadion želimo. Pravi mali otočki stadion! Navijači su im jedni od boljih u Irskoj, imaju dosta navijača i prati ih oko 5000 navijača doma, a u Europi je stadion u pravilu popunjen do zadnjeg mjesta.

Prvi sastav je sastavljen od 11 Iraca, a igraju McNulty- Griffin, McCarthy, McLoughlin, Horgan- Keohane, McNamme-Sadlier, Buckley, Beattie-Cummings.

 

McNulty- stari golman od 37 godina, cijeli život brani u Irskoj, nema nastupa za reprezentaciju, što bi značilo da nije nešto posebno.

Griffin- lijevi bek, 23 godine, prošao sve mlađe selekcije Irske, igrao u Engleskoj u Readingu od 2011., prošao englesku školu nogometa, po onome što sam vidio solidan lijevi bek.

McCarthy- 20 godina, stoper, stalno u Irskoj, potencijal.

McLoughlin- 21 godina, slična karijera kao McCarthy.

Horgan-23 godine, stalno u Irskoj, igrao za mlađe selekcije Irske.

Keohane- sad već dolazimo do malo ozbiljnijeg igrača, 27 godina, dobar veznjak, prošao dosta klubova u Engleskoj, igrao Championship s Bristolom, igrao za mladu reprezentaciju, broj 1 u veznom redu.

McNamee- def vezni, igrao za U21 Irske, 26 godina, cijela karijera u Irskoj.

Sadlier- počeo u West Hamu, otac Irac, majka Engleskinja, 23 godine, lijevo krilo, prošao jako puno ekipa u Engleskoj, najjači mu je uz West Ham bio Peterborough, te St. Mirren u Škotskoj. ove godine 7 golova i asistencija. Opasan.

Buckley- ofanzivni vezni, njihov Bilbija, ove godine 5 golova i asistencija, nije pretjerano impresivan, nija išao izvan Irske

Beattie-29 godina, desno krilo, igrao u SAD-u i Islandu, ne izgleda impresivno.

Cummings- igrao za Preston, St. Johnstone, 10 golova, najopasnii igrač, jedan od top napadača lige.

Zaključak: Dosta su slabiji nego prošle godine, otišao im Maguiere u Preston gdje je jako opasan, inače najbolji igrač koji je igrao u njih prošle godine. Nakon kratke analize i odgledavanja njihovih par sažetaka ove godine dolazim do zaključka da bi bili jednaki, možda čak i blagi favoriti, zeznuo sam se u preliminarnoj procjeni zato jer sam pomislio da su dosta jaki ako su osvojili naslov ispred vrlo opasnog Dundalka. Međutim Dundalk je bio prošle godine okrenut prema utakmicama u Europi, a Cork je kad je uzeo naslov bio jači, danas je slabiji. Ipak hajmo reći 50:50.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info