Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP:Alashkert

Liga prvaka, HŠK Zrinjski, Alashkert.
Alashkert

Prvak Armenije po treći put za redom kao i mi. Dolaze iz predivnog glavnog grada Erevana, igraju na stadionu od 7000 stolica, a prosjek gledatelja je bio nekih 500 gledatelja. Na europskim zna biti krcat gledateljima. u Europi prije 3 godine imaju jedan jak skalp, a to je izbacivanje St. Johnstona, a kasnije su izbacivali dva puta slabu Santa Colomu.

Sukiasyan im je trener, u Armeniji je 3 puta bio prvak i 4 puta osvajač kupa. Vodio je i reprezentaciju Armenije, a nakon otkaza koji je klub udjelio Khashmayanu prije 2 mjeseca Sukiasyan je preuzeo klupu a omjer mu je neimpresivnih 5-4-3. Prethodnik je bio puno uspješniji, u Europi je defanzivnim 5-4-1 pristupom mnogima zadao probleme s ovom ekipom. Sukiasyan igra u sustavu 4-2-3-1 što i nije izgledalo najbolje za ovu ekipu.

Čančarević-srpski golman koji ima iskustva u Srbiji u Radniku, Radničkom i Slobodi. Nekad je znao biti čak i na širem spisku reprezentacije, ali nikad nije nastupio. Visok i siguran golman.

Daghbashyan- lijevi bek povremeni reprezentativac Armenije, u Europi defanzivno orijentiran, a doma ide često naprijed pa ima 5 asistencija. Ok, ali ne impresivan.

Voskanyan- standardni reprezentativac Armenije, igrao i vani na Cipru, ima 25 godina, pristojan stoper.

Stojković- srpski stoper koji je igrao za Voždovac i OFK. Visok, dobar u skoku, ok stoper.

Zeljković- igrao u Borcu, Želji i Radniku, znamo o njemu dosta pa nećemo suvišno dodavati.

Artur Yedigaryan- kapetan i bitna poluga u sredini. Igra u oba smjera, neizostavni reprezentativac Armenije, dao 5 golova, imao 5 asistencija. Jedan od bitnijih igrača koji ima iskustva iz Kazakhstana, Ukrajine i Bjelorusije.

Grigoryan- klasični defanzivni vezni zadužen za obrambene zadatke. Povremeni reprezentativac Armenije.

Artak Yedigaryan- lijevokrilni standardni reprezentativac koji je ove godine dao 14 golova i imao 4 asistencije. Igrao u Ukrajini i Litvi- jedan od najopasnijih igrača ovog tima.

Veranyan- veznjak koji je bio reprezentativac Armenije u mlađim uzrastima. Nije impresivan bio u duelima s Batom.

Dashyan- desno krilo i povremeni reprezentativac. Igrao u Vardaru i u Ukrajini. Dobro krilo koje je ove godine dalo 4 gola i imalo 9 asistencija. Nenadović mu je zamjena, možda i bolji igrač.

Manasyan- prvi špic ekipe ove godine je dao 13 golova. Tri puta prvi strijelac lige i višestruki armenski prvak. Jedan od ikona nogometa u Armeniji, ali nemojte misliti da je on nekakav CR ili Lewandowski. Za Armeniju kralj, vani ništa posebno, uostalom u 11 Euro utakmica dao je svega 1 gol.

Zaključak: Ekipa koja je pod prošlim trenerom izgledala kompaktno danas prima puno golova. Ima 2-3 solidna igrača, ali nije to ekipa koje bi se trebali bojati. Šanse za prolaz su nam na nekih 55-60 %. Čine se slabiji nego ondašnji Širak.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info