Pred nama 47. mostarski gradski derbi

press zrinjski - velez

Povodom toga već tradicionalno u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana je press konferencija.

Dosadašnji kup dvoboji bili su posebno napeti, a zanimljivo je da primjerice Zrinjski iz dva pokušaja u ovom natjecanju nije uspio poraziti Velež na stadionu HŠK Zrinjski.

"Više smo koncentrisani na prvenstvo, ali bez obzira na to, sutra ćemo pokušati odigrati kvalitetno i iznenaditi favorizovani Zrinjski. Imali smo malih problema s kadrom, sigurno je da nećemo rizikovati s igračima koji su roviti, a priliku će dobiti samo oni koji su potpuno zdravi", rekao je trener Veleža Ibro Rahimić.

"Želja nam je ostvariti pobjedu i proći dalje. Znamo da je Kup sprecifičan i da će biti teško ostvariti željeni rezultat, ali ja vjerujem da ećemo mi pobijediti i u miru otići na revanš. Sigurno je da će biti promjena jer ne može uvijek igrati isti sastav", rekao je šef struke Plemićča Vinko Marinović.

Kapetani Pero Stojkić i Amer Mahinić najavili su hrabru igru i borbenost od početka do kraja utakmice.

"Dat ćemo maksimum kako bismo izvukli što bolji rezultat Pod Bijelim brijegom", rekao je Mahinić, da bi Stojkić istaknuo: "Svjesni smo važnosti derbija u kojim god se okolnostima igra. Dat ćemo maksuimum kako bismo izborili miran revanš. Iskreno ne poznajemo dovoljno sadašnji tim Veleža, ali sam siguran da smo mnogo kvalitetniji".

U timu Zrinjskog ovog puta neće biti Marija Barića, dok će na drugoj strani meč preskočiti Riad Demić i Nedžad Serdarević.