Poznati svi sudionici Lige prvaka. Ovo su klubovi koji prijete Dinamu

Liga prvaka, Real Madrid, Juventus, Liga prvaka, himna Lige prvaka, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, hnl europa

Nakon posljednje tri utakmice play-offa Lige prvaka dobili smo sva imena sudionika najjačeg klupskog natjecanja. 

Posljednji su Ligu prvaka izborili Ajax, Club Brugge i Slavia Prag. Ajax, prošlogodišnji polufinalist, s ukupnih 2:0 je izbacio APOEL, Belgijci su dva puta bili bolji od Cluja (1:0 i 2:1), a Slavia je s ukupnih 2:0 izbacila LASK.

U ovoj sezoni Lige prvaka nakon tri godine Hrvatska će imati predstavnika. Ponovno će to biti Dinamo koji je rutinski prošao kvalifikacije. Hrvatski prvak bit će smješten u trećoj jakosnoj skupini i neće moći igrati protiv Lyona, Bayera, Salzburga, Olympiakosa, Club Bruggea, Valencije i Intera. 

Iz prve jakosne skupine Dinamu prijete branitelj naslova Liverpool, osvajač Europa lige Chelsea te nacionalni prvaci Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit. 

U drugoj jakosnoj skupini su Real, Atletico, Borussia, Napoli, Šahtar, Tottenham, Ajax i Benfica, a u najslabijem potu Lokomotiv, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia, Crvena zvezda, Atalanta i Lille. 

Dinamo,Liga prvaka,hnl europa

Ždrijeb je na rasporedu u četvrtak od 18 sati. Prve utakmice igraju se 17. i 18. rujna. Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine će proći u osminu finala, trećeplasirani odlazi u Europa ligu, a samo posljednja momčad u skupini završava europsku avanturu.