FOTO  Povijest se ponavlja - Makarana 2018.g ima novog pobjednika!

makarana , vila bili
U utrku za naslov prvaka je krenulo 35 ekipa, koje su u kup sistemu (na ispadanje), uz mogućnost povratka u turnir kroz repasaž "lovile" glavnu nagradu od 30 000 kn ! Start je bio u utorak 11.12 sa početkom u 18.30h gdje su turnir otvorile ekipe MNK Gornja vala i CB 4 volta TG nerješenim ishodom 2:2, da bi kroz šesterce prošla ekipa 4 Volta TG. Ostali sudionici turnira su bili: Agrohortus, Bistro Palma Pusak, Brela, CB Ankora/Jako Sport, CB Campus, CB Monaco, CB Pink-Label, CB Porat/ Podstrana, CB Sea Wolf, Dečki, Duće, gradska kavana Romana, HNK Mesihovina, Kum 1 i Kum 2 & 4.GB , MNK Baška Voda, MNK Porto Tolero, Mali plamen, Opća opasnost, Oravača, Papar grill, Patak, Petrol, Pivo u boci, Suvi potok, Svadbeni salon Bagušić, MNK Tići, Tolo Trade, Torcida Ninčević, Tuka Taka, UMN, Vila Bili, Zagora i ekipa Zmijavaca.

Kako bi popratni sadržaj učinili zanimljivijim Organizator se odlučio uz Makarsku plesu skupinu Briljantin i za MINI Makaranu gdje su nastupali dječaci i djevojčice U9 uzrasta : HRNK Zmaj, NK Jadran, NK Uranija i HMNK Vrgorac, koji su u dva završna dana Makarane 2018.g odigrali polufinale i finale. Pobjedu od 2:0 i naslov prvaka 1. Mini Makarane 2018 je odnijela ekipa HRNK Zmaj u sastavu : Rino Mladinov, Luka Pralas, Duje Alač, Dino Zec, Antonio Prgomet, Luka Andrić(2), Jakša Vranješ, Toni Bilić, Niko Filipović, Luka Ereš, Ivan Kozarić i Matija Svaguša; trener Stipe Matešan, protiv izabranika Slobodana Carevića a to su: Roko i Luka Glučina, Jure Vidaković, Toni Borić, Matija Zelić, Filip Piteša, Berto Carević i Bepo Radić.
Najboljim igračem Mini Makarane je proglašen Luka Andrić, a vratar je Luka Pralas , obojica iz HRNK Zmaj. Prvoplasirana ekipa i ponajbolji pojedinci su dobili, medalje, pehare i poklone od HNK Hajduka, koje je prigodno uručio Mario Carević, kao i poklon paketiće od firme Comoletes doo za drugoplasiranu ekipu NK Jadrana iz Tučepi.

Do četvrtinefinala Makarane su "dogurale" ekipe : Tolo Trade, Pivo u boci, Vila Bili, CB Ankora/Jako Sport, gradska kavana Romana , Svadbeni salon Bagušići, MNK Tići i Mali plamen! Ankora/Jako Sport je "lakoćom usidrila" pomlađenu ekipu svadbenog salona Bagušić sa 2:0, koji su u istom terminu igrali Kutiju šibica u Zagrebu, te su ovim potezom (dolaskom s drugom postavom) samo pokazali koliko imaju sportskog poštovanja prema Organizatoru želeći nastupiti u četvrtfinalu Makarane 2018, usprkos poklapanju termina - potez fair playa! U drugoj utakmici dana Romana je imala "glatkih" 2:0, da bi se Tići borbenošću i srčanošću sa zvukom sirene odveli u šesterci gdje Filip Bašković sa 3 obrane šesterca te Toni Jelavić u raspucavanju, odvode domaćine, Romanu, u polufinale! Vila Bili protiv Malog plamena je na iskustvo i rutinerski "odradila" susret i sa 3:0 čekala izvlačenje parova polufinala. Iako se Mali plamen nije predavao i pružili su odličan otpor, za prolaz dalje je trebalo još nešto više.

Polufinale : Vila Bili su sa 3:0 "popili" Pivo u boci, koje nije bilo bez šansi, Šalinović u paru sa Divićem, Koštićem i Sočom su prijetili, ali na vratima Vile Bile je Haris Skuhan ( bivši reprezentativni futsal vratar BiH) koji je od osmine finala primio - 0 pogodak! Dok u drugom susretu Romana ne može bez drame! Protiv CB Ankore/Jako Sport su imali 1:0 do pred sam kraj susreta, da bi voditelj Frane Pleić, posegnuo za vratarom/igračem u polju te sa zvukom sirene 1:1 - opet šesterci ! Ovaj put Jakša Herceg čini čuda dok s druge strane Božo Marčić, ne uspjeva zaustaviti ništa ! Romana protiv Ankore/Jako Sport 3:1.

Finalni dan : U susretu "poraženih" između Piva u boci i Ankore/Jako Sporta, palo je čak 6 pogodaka! Ankora je vodila tri puta 0:1, 1:2 i 2:3 pogodcima Grizelja, Bradarića i Predojevića, ali se ekipa Piva u boci stalno vraćala! Režiseri povratka su bili : Urlić za 1:1, Koštić za 2:2 i za 3:3 u 34 minuti Divić odvodi susret za treće mjesto u šesterce! Za razliku od dana ranije, sada je Marćić obranio šesterac za 3.mjesto ekipe iz Dugog rata - CB Ankora/Jako Sport

Gradska kavana Romana i Vila Bili za prvaka ! Za bolje ( ili lošije ) poznavatelje malonogometnih terena riječ je o prvo i drugo plasiranoj ekipi 1.HMNL odnosno MNK Novo vrijeme - Apfel protiv HMNK Vrgorca. Kako su "lokalni" derbiji uvijek za nijansu žešći od "nekih drugih derbija" tako je bilo i ode! Međutim veliko sportsko poštovanje među igračima se moglo vidjeti i na terenu. Bez nepotrebno oštrih, grubo pogibeljnih startova, gdje je u prvome planu bila igra i nadigravanje dalo je jedanu taktičko tehničku utakmicu. Odmah na početku se vidjelo na što su se ekipe odlučile : Romana igra, vrti, kruži , prijeti, Vila Bili iskusno čekaju i sa dva ponajbolja pivota Pavić -Suton,pokušavaju smiriti domaćine! Romana je imala puno više od igre, puno više prilika, tresla se vratnica, ali Haris je na svome kontu završnicu turnira zaključio sa - 0 pogodaka u mreži ! Jedini pogodak na cijelom susretu je (autogol,odbijanac?!) postigao Vojko Pervan i aut akcije koja je kroz blok, promijenila smjer i prevarila Hercega za 0:1, minuta 28. Do kraj je Romana stiskala, i pokušavala sa igračem/golmanom u polju, ali preiskusni igrači Jurjević, Suton, Pavić, Martinac su priveli mirno utakmicu kraju. "Vrgorčanima" - Vila Bili ide naslov prvaka Makarana 2018, dok Romani ostaje žal za pobjedom koju su imali u svojim nogama u nekoliko navrata, međutim Haris Skuhan je ipak proglašen najboljim vratarom Makarane 2018.g!

Finalni dan :
3.mjesto :
Pivo u boci : CB Ankora/Jako Sport 3:3 (1:1) šesterci - 4:5
Pivo u boci - L. Tomaš, T. Divić(1), D.Đoja, I.Šalinović, M.Koštić(1),Z.Lendić, Z.Soćo, S.Matešan, M.Jurjević, D.Vuković, M.vidić, R.Urlić(1). Voditelji : Čedo Šimić i Milovan Čović.
CB Ankora/Jako Sport - B.Marčić, M.Galiot, A.Dragošević, L.Jurić, M.Jukić, I. Bradarić (1), B. Predojević (1), M. Mandurić, D.Klarić, I. Šarić i J. Grizelj (1). Voditelj : Frane Pleić

1.mjesto :
Gradska kavana Romana : Vila Bili 0:1 (0:0)
Gradska kavana Romana - J.Herceg, F.Bašković, D.Martinović, V.Kazazić, M.Lozina, K.Zor, T.Jelavić, D.Bajrušević, M.Musinov, A.Sokol, D.Stanković, M.Vuković. Voditelji : D.martinović i Josip Bagarić.
Vila Bili - H. Skuhan, D.Martinac, V.Pervan (1), A.Kraljević, A.Babić, D.Malenica, M.Jurjević, L.Suton, N.Pavić, S.Perišić. Voditelji : Ivo Jerković i Vlatko Petrić.

Nagrade za najboljeg pojedinca su odnijeli :
Najbolji vratar - Haris Skuhan ( Vila Bili)
Najbokji igrač - Dragan Stanković (gradska kavana Romana)
Najbolji strijelac - Luka Suton (Vila Bili)

Konačni poredak :

1.mjesto : Vila Bili - 30 000kn
2.mjesto : gradska kavana Romana - 10 000kn
3.mjesto: CB Ankora/Jako Sport - 3 000kn
4.mjesto: Pivo u boci - garnitura dresova