Povijesni uspjeh i pripremne utakmice zavarali lavove u prošloj polusezoni

NK GOŠK, Stadion HŠK Zrinjski, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela
Proljetos je GOŠK najprije završnicu ligaškog dijela, a zatim Ligu za ostanak odigrao kao u transu. Bila je to ujedno najuspješnija sezona lavova u povijesti kluba! Kako su pripremno razdoblje Gabeljani završili bez poraza, suparnici su bili Željezničar, Široki Brijeg, Radnik, Čapljina..., očekivao se nastavak nogometne rapsodije, međutim, do toga nije došlo.

Grubo prizemljenje

Jesen je bila posve druga priča, samo 4 pobjede u 19 utakmica, uz 6 remija i čak 9 poraza, daleko su od željenog. S 18 osvojenih bodova Gabeljani su na 11. mjestu u zoni ispadanja.

GOŠK je sezonu otvorio minimalnim domaćim porazom protiv Željezničara u ravnopravnoj igri. Zatim je uslijedila loša partija u Mostaru i uvjerljiv poraz 1:3 od prvaka Zrinjskog. Vrijeme je pokazalo da je ključna bila utakmica trećeg kola protiv Zvijezde u Gabeli, lavovi su napadali iz svih oružja i promašivali, a gosti, poslije grešaka domaće obrane, postigli dva pogotka i odnijeli bod. Tračak nade među navijače GOŠK-a, donijeli su bod protiv Sarajeva na Koševu i teška, ali vrijedna pobjeda protiv Tuzla Cityja. Taman kad su pristaše lavova pomislile da slijedi plodonosnije razdoblje slijede nes(r)pretan poraz od Krupe u gostima 0:3, dobra partija protiv Širokog Brijega i zasluženi bod, a onda crna serija - poraz od Radnika u ravnopravnoj utakmici, katastrofalno domaće izdanje i poraz od Mladosti 1:3, a onda još i poraz od Slobode u Tuzli 0:2. Kada u 11. kolu Gabeljani nisu uspjeli dobiti prosječnog Čelika, abdicirao je Feđa Dudić, jedan od najuspješnijih trenera u povijesti kluba, a neugodne dužnosti prihvatio se Mato Neretljak. Debi Nertljaka donio je neočekivanu pobjedu protiv Željezničara u Sarajevu, a odmah potom katastrofu 0:4 od Zrinjskog u Gabeli. Slijedili su poraz od Zvijezde, bruka u osmini finala Kupa i 0:4 protiv prvoligaša TOŠK-a. Nada je vraćena pobjedom protiv lidera Sarajeva u Gabeli 1:0, a do kraja je GOŠK doma uspio dobiti Krupu, odigrati neodlučno u Širokom Brijegu, ali i doma protiv Radnika.

Nedostajao rasni strijelac

Jedini poraz u zadnjih pet kola bio je od Tuzle u gostima. Uglavnom, u prvih 11 kola osvojeno je samo sedam bodova, a u zadnjih osam 11, pa se može reći da je trenerska terapija djelovala ne ekipu, koja je u novu sezonu startala bez udarnih igrača iz prošle polusezone. U cjelini gledano, GOŠK-u je prije svega nedostajao rasni strijelac, a "škripilo" je i na nekim drugim pozicijama. Za bolje proljeće trebat će ozbiljan remont.

Vecernji.ba