Potez za pamćenje izbornika Dalića

zlatko dalić, zlatko dalić, HVO, Livno, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska zemlja, zlatko dalić, Livno, Vatreni, zlatko dalić
Skroman, ali ponosan

Izbornik Zlatko Dalić već je više puta naglasio kolika su mu inspiracija vatrena generacija iz 1998, a uoči povijesnog finala protiv Francuske, je poručio:

„Bilo bi lijepo kada bi na utakmicu došli svi iz te generacije. Moja želja, ali i želja svih igrača je da svi Vatreni budu naši gosti na finalu i da naravno dođe i šef Ćiro. Doduše, nije na meni da ih zovem, ali zaista bi bilo lijepo."

Reakciju HNS-a nismo dugo čekali:

„Hrvatska reprezentacija sinoć je na stadionu Lužnjiki u Moskvi spektakularnom pobjedom protiv Engleske izborila povijesno finale Svjetskog prvenstva, prvo u svojoj povijesti.

Hrvatski nogometni savez pozvao je na finalni susret protiv Francuske, koji se igra ove nedjelje u Moskvi, cijelu momčad iz 1998. godine, na čelu s izbornikom Miroslavom Blaževićem.

Sjajna generacija iz 1998. godine, koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta, imat će tako priliku zajedno s tisućama hrvatskih navijača svjedočiti novom najvećem uspjehu hrvatskog nogometa. Podsjećamo, brončanu medalju su 1998. godine osvojili Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Ante Šerić, Dario Šimić, Igor Štimac, Igor Tudor, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić, Silvio Marić, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Goran Vlaović te aktualni predsjednik HNS-a i tadašnja Zlatna kopačka SP-a, Davor Šuker.", objavili su iz HNS-a.