Posrnuli hrvatski dragulj napokon napušta Hamburg

Alen halilović
Španjolski prvoligaš Las Palmas u pregovorima je s HSV-om oko angažmana 20-godišnjeg ofenzivnog veznjaka i očekuje se da će posao uskoro biti realiziran, piše La Provincia. Lokalni dnevni list s Kanarskih otoka se poziva i na njemački Hamburger Abendblatt u kojem je sportski direktor HSV-a Jens Todt potvrdio pregovore s Las Palmasom.

Posudba ili otkup?

Posljednjih su se dana kao moguće buduće Halilovićeve destinacije po medijima spominjali Valencia, Espanyol, Leganes, Betis i Sporting Gijon u kojem je prošle sezone bio na posudbi, a iz Italije su stizale informacije i o navodnom zanimanju Rome. No, čini se da će na kraju priče pobjednik utrke za Halilovićem biti Las Palmas, a pitanje je tek na koji će način transfer biti realiziran. Opcije su da španjolski klub već ove zime kupi povremenog Vatrenog ili da ga najprije posudi, pa eventualno na ljeto otkupi njegov ugovor. Dođe li do transfera, Halilović će se u Las Palmasu pridružiti još jednom hrvatskom nogometašu - Marku Livaji.

Halilović je prošlo ljeto uz veliku pompu stigao iz Barcelone, ali u Hamburgu se ni u jednom trenutku nije uspio nametnuti. Nije ga volio bivši trener Bruno Labbadia, a još lošiji status ima kod njegova nasljednika Markusa Gisdola. Ukupno je od dolaska u HSV skupio poražavajućih sedam nastupa, odnosno svega 164 minute.