Poput filmske priče: Kako je Torcida vratila svoj transparent iz Beograda?

Torcida
Protekla dva mjeseca mali transparent "Torcida Split" bio je u Beogradu, prvo kod policije, a potom kod navijača Rada.

Podsjetimo, navijačima Hajduka na povratku iz Bugarske taj transparent oduzeli su srpski policajci nakon što je Torcida opljačkala jednu benzinsku crpku u Srbiji. Transparent je nestao iz policije i našao se na internetu gdje se prodavao za nekoliko tisuća eura.

Navijači Rada saznali su da jedan njihov stariji član želi zaraditi na tome i da se transparent nalazi kod njega. Oteli su mu transparent i uspostavili kontakt s Torcidom. Željeli su vratiti transparent oduzet na nenavijački način.

Na Torcidi je bilo hoće li prihvatiti izazov i otići u Srbiju po transparent jer Radovi navijači nisu pristali poslati ga u Split. Torcida je prelomila i odlučila otići u Beograd.

Organizirana je prava akcija. Dvojica torcidaša avionom su otišli u Beograd, a na aerodromu su ih, prema dogovoru, čekala dva radovca koji su im dali transparent. U WC-u su provjerili je li zaista u vrećici transparent po koji su došli, a kada se ustanovili da je sve u redu, nakon par razmijenjenih rečenica s UF-ovcima, krenuli su na avion. Sve se odigralo u nevjerojatnih 20 minuta, a - najzanimljivije - ta dva pripadnika Torcide imala su pratnju za koju nitko nije znao, otkriva Dalmatinski portal. Naime, grupa torcidaša je došla u beogradsku zračnu luku i pratila da se nešto ne dogodi dvojici kolega. Osiguranje je bilo maskirano - bili su uglavnom odjeveni u poslovna odijela tako da ne budu sumnjivi.

Torcidaši su se s transparentom vratili u Split i odmah ga okačili na prostorijama Kluba navijača na Starom placu.