Poplava odgodila derbi, Hajduk i Dinamo vjerojatno igraju tek u srijedu!

...odskakati kako je to propisano i hrvatski derbi u Poljudu nije ni započeo, a kamo li da se odigro. U 18 sati, u zakazanom terminu početka utakmice na teren je izašao sudac utakmice Ivan Bebek, u pratnji kapetana Hajduka i Dinama, Mirka Oremuša i Josipa Šimunića, bacio je loptu na lokve, ona nije odskakala. Ipak, nije odmah Bebek odsvirao kraj, nego su se svi povukli pred svlačionice i čekali... I prije su gledali teren, bilo je očito da su uvjeti doista nenogometni.

Pronio se glas da će se čekati još 45 minuta, tako je propisano i u pravilima, međutim već u 18.35 sati, dakle deset minuta prije roka službeni spiker je objavio kako se utakmica neće održati, kako nema uvjeta... Istini za volju bilo je previše vode na travnjaku, kao posljedica obilne kiše koja je potopila ovaj dio Splita u vremenu od 15 do 17 sati, taj prolom oblaka poljudski travnjak nije mogao progutati, a nije se pokušalo nekim pumpama, metlama, divovskim spužvama da se igralište isuši. Na milost i nemilost burinu, suhom vjetru koji je tek pirkao, voda nije otjecala brzo, bilo je jasno da je travnjak nepraktičan, nepodesan za igru.

Odmah potom priređena je na brzinu i pressica u službenim prostorijama Hajduka, od "bijelih" su pred novinarima bili glasnogovornik Ante Bilić, kapetan Mirko Oremuš i Ivan Vuković. Glasnogovornik Bilić je objasnio kako će sve buduće odluke biti na službenim stranicama i kako se u ovom trenutku još ništa ne zna, bez obzira što se odmah pronio glas da bi se moglo igrati u srijedu...
- Utakmica je odgođena, novog termina nemamo, koliko god se nagađalo... - objasnio je Bilić u tom času, nešto prije 19 sati.

Oremuš je potvrdio da su hajduci htjeli da se igra:
- Mi smo svim silama htjeli da se odigra, zbog navijača, zbog ovo svita što je došlo na tribine. Ako se bude igralo u sredini tjedna, neće ih moći doći ovoliko. Ništa nismo mogli napraviti, sudac je rekao da su neregularni uvjeti. I gotovo.

Ivan Vuković je prisnažio:
- Stvarno nam je žao, mnogi na tribinama nisu iz Splita, a došlo je i mojih na tribinama, došli su iz Crne Gore, žao nam je što se utakmica neće odigrati. Ako bude narednih dana, nadam se da će biti dosta publike i da će nas narod doći podržati.

Objektivno, nije bilo uvjeta, koliko god svi željeli, dodali smo.
- Sredina je bila dobra, a sa strane je bilo vode. Možda se moglo sačekati... Na početku je i Šimunić htio da se igra, ali bilo je previše vode. A sudac je dodao i da se nitko ne bi ozlijedio. Takva su pravila. Žao nam je...

slobodna dalmacija