FOTO  Ponajbolji napadač Europe Clayton Baptistella stigao u Zagreb!

Clayton Baptistella, MNK Nacional, Futsal
Danas je u Zagreb u redove malonogometnog kluba Nacional stigao talijanski reprezentativac i ponajbolji napadač Europe Clayton Baptistella. Dugo najavljivana Nacionalova akvizicija konačno je na raspolaganju treneru Robertu Grdoviću koji nije krio oduševljenje dolaskom sjajnog igrača, još uvijek pod dojmovima radi titule pobjednika Kupa Hrvatske u malom nogometu. Dolazak je kasnio mjesec dana zbog tehničkim problema sa papirima stoga je iščekivanje transfera pridonijelo inače dobroj atmosfri u klubu.

Robert Grdović (trener Nacionala): "Baptistella je veliko futsal ime i veliko pojačanje. Pred nama je odlučujući i najbitniji dio sezone te od njega puno očekujemo u borbi za trofej prvaka. Imamo potrebnu širinu i u doigravanje ulazimo kao favoriti. Kup smo osvojili i sa ovom mega momčadi idemo po svoj peti naslov prvaka Hrvatske. "
Baptistella će već sutra obaviti liječnički pregled i nakon toga potpisati ugovor sa Nacionalom.

Clayton Baptistella:"Razveselio me interes Nacionala i ambicije koje su postavljene pred mene i moje buduće suigrače. Prije pet godina sam igrao protiv Nacionala u UEFA Futsal cupu, mislim da smo pobjedili 2:1 i ja sam upravo te godine sa talijanskim Luparenseom bio prvak Europe. Malo mi je žao što se moj dolazak odužio zbog tehničkih problema sa papirima i što nisam sudjelovao u osvajanju Kupa, međutim čestitam svojim suigračima na prvom trofeju sezone. Ja sam došao pomoći da lakše dođemo do onog najvažnijeg trofeja a to je trofej prvaka Hrvatske"., te uz osmjeh zadovoljstva dodao:"Odmah sam odahnuo kad sam shvatio da trener Robert Grdović priča talijanski tako da će naša komunikacija na treningu i u igri biti na visokom nivou".

Nacional je ove sezone iz talijanskog Astia doveo Tihomira Novaka te srpskog reprezentativnog dvojca Mladena Kocića i Borka Surudžića, a na polusezoni je iz Alumnusa došao naš reprezentativac Kristijan Grbeša. Šećer na kraju sigurno je Clayton Baptistella. Nakon pola godine pauze u momčadi je ponovno i Korab Morina. Dodajući sva ova imena na ionaku odličnu momčad koja je godinama u samom vrhu našeg futslala i koja je prije dva dana osvojila Kup Hrvatske u malom nogometu možemo zaključiti da je ovo jedna od najboljih momčadi koje je ikad igrala na našim prostorima.

Nacional je vodeća momčad prva lige. U posljednjem kolu gostuje u Marofu, a za tri tjedna počinje polufinale doigravanja za prvaka Hravatske. Zagrebačka publika moći će uživati u majstorijama istinskih velemajstora futsala.