Polufinale Europske lige: 'Fener' na Benficu, Basel na Chelsea

U polufinalu će se sastati Fenerbahce i Benfica te Basel i Chelsea. Finale se igra 15. svibnja u Amsterdamu.

Legendarni nizozemski nogometaš Ruud van Nistelrooy je zavrtio kuglice, te je odlučio da će takvi biti polufinalni parovi koji se igraju 25. travnja (prve utakmice) i 2. svibnja (uzvrati).

Fenerbache i Benfica do sada su se sastajali samo jednom u europskim kupovima. Slavni portugalski klub slavio je u prvom kolu Kupa kupova 1975. s ukupnih 7:1.

Posljednji turski klub s kojim je Benfica odmjerila snage bio je Trabzonspor u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 2011/2012. Benfica je slavila s ukupnih 3:1.

Porto je posljednji portugalski klub s kojim se Fenerbache sastao u Uefinim natjecanjima. Dogodilo se to u skupini Lige prvaka 2008/09. U Istanbulu je bilo 3:1 za Porto, a u Portugalu 2:1.

Basel i Chelsea do sada nisu međusobno igrali u Uefinim natjecanjima. Podsjećamo da su Švicarci u četvrtfinalu eliminirali engleski Tottenham nakon jedanaesteraca.

Basel ima puno iskustva s engleskim klubovima s kojima se u povijesti sastajao čak 18 puta. Imaju tri pobjede, osam poraza i sedam remija.