Politika: Huliganima za nerede plaćeno 200.000 eura

grobari, Srbija, navijački neredi, huligani, Huliganizam, Srbija, Facebook, ivan bogdanov, grobari, Ruski navijači, izboden nožem
List navodi da je istraga o tome ko stoji iza novca, a samim tim i nereda na stadionu, usmjerena u dva pravca, od kojih jedan put vodi ka osumnjičenom za šverc kokaina i pranje novca i njegovom "kolegi", kojeg policija sumnjiči da je vođa "kriminalnog miljea" za koji se veću ubojstva, razbojništva, nasilničko ponašanje, silovanja, krađe automobila. Obojica osumnjičenih su duže vremena u bjekstvu.

Drugi pravac istrage je usmjeren na informacije da su neredi u Genovi u vezi sa stanjem u Nogometnom savezu Srbije /FSS/.

"Smatram da je samo izgovor informacija da iza svega stoji nezadovoljstvo stanjem u NSS. Ono što je mnogo verovatnije je da su nerede, kako se pretpostavlja, financirali dvojica šefova milje, koji su možda u nekom sukobu zbog novca, ali obojici je interes da se stvori kaos u državi. Sve je još u domenu istrage i provjera informacija", rekao je sagovornik "Politike" koji je želio da ostane anoniman.

Prema još nepotvrđenim informacijama, NSS je dobio oko 1.800 karata za utakmicu reprezentacije Srbije u Genovi, od čega je prodato oko 1.100. "Politika" saznaje da je policija ušla u NSS i da su u tijeku provjere kako su karte nabavljane i kome su dijeljene.

U Italiji je uhapšeno osam izgrednika. Četvorici je nadležni sud juče produžio pritvor, dok će druga četvorica danas svoj iskaz dati talijanskom sucu.

Pritvor je jučer produžen osumnjičenima Ivanu Bogdanovu (30) iz Beograda, za kojeg se sumnja da je vođa ekstremnih srpskih navijača, Srđanu Jovetiću (20), porijeklom iz Crne Gore, Danijelu Janiću (28) rodom iz Ljubljane i Nikoli Kličkoviću (31) iz Novog Sada.

Danas će talijanski sud saslušati osumnjičene Gorana Stanića (25) iz Knina, Nenada Radovića (30), Strahinju Toljagić (24) iz Beograda i Vladimira Delića (28) iz Novog Sada.

U međuvremenu, srpska policija je uhapsila 46 osumnjičenih. "Politika" navodi da je među njima i Aleksandar Zagorčić (28) iz Novog Sada, koji će u javnosti biti upamćen po snimku sa stadiona u Đenovi na kome se vidi kako pokušava da razvali neprobojno staklo na stadionu. On je priveden na graničnom prelazu Batrovci.

Protiv osumnjičenih policija će podnijeti krivične prijave za nasilničko ponašanje na utakmici.

srna