Policija upozorava: Posebna sigurnosna procedura i regulacija prometa zbog utakmice Hrvatska-Mađarska

policija, sigurnost, Poljud, Hrvatska nogometna reprezentacija, Poljud, Hrvatska-Wales
Arhiva

U Splitu se očekuje veliki broj navijača za kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Mađarske u 20.45 sati na Poljudu, a splitska policija je dala upute onima koji se zateknu u gradu i izvijestila o regulaciji prometa.

Kako se navodi u priopćenju – osim za vozila policije, vozila s propusnicom i za stanare – od jutros u 7 sati uspostavljena je blokada prometa u ulici VIII. mediteranskih igara i to kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta “Hemingway” te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela.

Od 7.45 sati u ulici Put Lore su uspostavljeni blokadni punktovi, te je od rotora do TC Lidl u cijelosti onemogućen promet. Blokada prometa bit će uspostavljena sve do završetka osiguranja.

Osim za vozila HV-a, policije, stanara i javnog prijevoza od 16.30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-Frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice, navedeno je u priopćenju policije.

“Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, s policijskim službenicima danas sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko-Frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta”, naveli su iz splitske policije.

S obzirom na to da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama i inače pojačan promet i dolazi do gužvi, a danas se očekuju dodatne gužve u prometu, policija Splićanima i gostima savjetuje da ako planiraju doći na utakmicu, na vrijeme krenu prema stadionu Poljud.

Preporučuje i da, ako mogu, koriste javni prijevoz, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Splitska policija također upozorava posjetitelje da svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona Poljud i u široj zoni oko stadiona.

Zato im savjetuju da ako na utakmicu dolaze osobnim vozilom, parkiraju ga na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Sve sudionike u prometu mole za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

“Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi javno okupljanje proteklo bez izgreda”, poruka je iz splitske policije.