Policija spriječila nasilni ulazak Torcide u Šibenik, 17 uhićenih

Stop policija

... u 19 sati - kako bi spriječili sukobe "zaraćenih" navijačkih skupina splitske "Torcide" i šibenskih "Funcuta". Na žalost, bez obzira na dobru policijsku pripremu do incidenata je ipak došlo. Najprije je skupina šibenskih "Funcuta" pripremila klasičnu "sačekušu" "Torcidašima" koji su automobilima putovali na utakmicu u Zadar, piše Jutarnji list.

"Funcuti" su kod jednog trgovačkog centra na Jadranskoj magistrali u šibenskoj četvrti Njivice kamenovali automobil u kojem su bili navijači "Hajduka". Šibenska policija je brzo reagirala i u gradu vrlo brzo presrela automobil u kojem su bili napadači. Njih šestorica su privedeni u prostorije šibenske policije. Međutim, puno opasnija situacija bila je u nedjelju oko ponoći kada se "Torcida" vraćala u Split sa zadarske utakmice.

Očito, u želji da se osvete za napad na pripadnike svoje navijačke skupine, skupina od pedesetak "Torcidaša" planirala je nasilno ući u Šibenik i najvjerojatnije raditi nerede po gradu. Na sreću, s nekoliko desetaka automobila, opet na ulazu u Njivicama, blokirala ih je šibenska policija i spriječila u suludom naumu.

Kako neslužbeno doznajemo neki od pripadnika Torcide pružali su i otpor pa su uhićeni. Iako iz šibenske policije još uvijek ne daju službene izjave o nemilim događajima, budući da kriminalističko istraživanje još uvijek traje, ipak kažu da su blokirali 30-ak automobila u kojima su bili pripadnici "Torcide":

- Mogu samo kazati da je nedjelju u popodnevnim i večernjim satima u Šibeniku došlo do sukoba navijačkih skupina "Funcuta" i "Torcide". Tijekom našeg postupanja u službene prostorije policije privedeno je i zadržano šest pripadnika "Funcuta" i 11 članova "Torcide". U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnji na izvršenje kaznenih djela i prekršaja.

Nakon što završimo krim istraživanje o svemu ćemo obavijestiti javnost. Kako sada stvari stoje, ponašanje pripadanika "Torcide" upućivalo je da žele nasilno ući u Šibenik. Ali, najvažnije je da je na sreću sve dobro završilo- izjavila nam je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.