Policija: Mi smo poslali popis, ali ulaz na stadion može zabraniti i Dinamo

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj

...Dinama i Hajduka na Maksimiru u subotu, danas je konferenciju za novinare održalo Ravnateljstvo policije. Glasnogovornik Krunoslav Borovec potvrdio je kako je Ravnateljstvo poslalo Dinamu popis s 92 imena.

Činjenicu da tim navijačima sud nije izdao nikakvu zabranu Borovec objašnjava: "Postoje tri zakonske osnove prema kojima se evidentiraju navijači. Prva je pravomoćna sudska zabrana koja se odnosi na sve one kojima se zabranjuje dolazak na utakmice u zemlji i inozemstvu u trajanju od dvije godine. Druga se odnosi na sve koji se nalaze u bazi podataka koju vodi MUP, a to su oni koji su počinili teže prekršaje, a ina recidiviste. Ono što je jako bitno napomenuti je to da tim pojedincima i organizator može uskratiti dolazak na stadion. U trećoj skupini su pojedinci koji ne moraju biti evidentirani nikada, ali na temelju trenutačnog ponašanja koje policija uviđa na licu mjesta, kao što su utjecaj alkohola, vrijeđanje i droge, mogu biti privedeni i zadržani do dva sata nakon utakmice", kaže Borovec, prenosi HRT.

Također je rekao kako, osim Ravnateljstva policije, popis smije sastaviti i klub domaćin na temelju vlastitih opažanja i pretpostavki o protuustavnom ponašanju pojedinaca. Dodao je kako je u pozadini obih nereda i svega što se događa pokušaj sprečavanja personalizacije ulaznica, a to je, kaže, jedini način da se suzbije huliganizam. "Personalizaciju je, zbog infrastrukture, zasada moguće provoditi jedino na utakmicama Dinama i reprezentacije na Maksimiru", kađe Borovec.

Komentirao je i nedavnu utakmicu Dinama i Red Bulla, kada je mnogim navijačima bilo zabranjeno kupiti ulaznice po odluci kluba. "MUP za navedenu utakmicu nije poslao klubu popis imena s mjerom zabrane. Organizator ima to pravu sukladno zakonu", rekao je Borovec.

Za kraj se osvrnuo i na utakmicu na San Siru, te je rekao kako je do nereda došlo jer je njihov sustav personalizacije probijen. "Talijani su u prodaju pustili kontingent ulaznica koji nije kontrolirala hrvatska policija. Nismo mogli napraviti kontrolu i usporediti s našim popisima", završio je Borovec.

dalje.com